Dallas: Şoferi amendaţi pentru că nu vorbesc limba engleză

Ultima actualizare:

"Am fost surprins, ca să nu zic stupefiat, să văd că aşa ceva se poate întâmpla într-un oraş ca Dallas, pentru că suntem un oraş cu o foarte mare diversitate", a declarat David Kunkle.

"Prezentăm scuze comunităţii hispanice şi hispanofone", a adăugat el.

Cazul a devenit de notorietate publică după ce o femeie s-a prezentat la tribunal pentru a contesta o amendă care i-a fost dată de un tânăr poliţist pe motiv că este o conducătoare auto care nu vorbeşte engleza.

Şeful poliţiei din Dallas a explicat că subordonaţii săi au verificat dosarele şi au găsit alte 38 de amenzi aplicate în situaţii similare de şase poliţişti diferiţi, în ultimii trei ani.

El a indicat că toate persoanele amendate pe nedrept vor primi banii înapoi şi că vor fi declanşate cercetări în cazul poliţiştilor care au făcut exces de zel.

El a explicat totuşi că ar putea fi la mijloc o interpretare greşită a legii statului Texas, pe care poliţiştii este posibil să o fi confundat cu o directivă federală care le cere şoferilor de autovehicule comerciale să deţină cunoştinţe suficiente de limbă engleză, relatează Agerpres.

"Poliţia din Dallas nu are nici capacitatea, nici intenţia de a testa nivelul de cunoştinţă a limbii engleze de către conducătorii auto", a mai afirmat David Kunkle.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net