Dallas: Şoferi amendaţi pentru că nu vorbesc limba engleză

Citeste tot despre: 

Şeful poliţiei din Dallas, statul american Texas, a prezentat vineri scuze publice după ce a constatat că cel puţin 39 de persoane au primit amenzi pentru că nu vorbesc limba engleză.

"Am fost surprins, ca să nu zic stupefiat, să văd că aşa ceva se poate întâmpla într-un oraş ca Dallas, pentru că suntem un oraş cu o foarte mare diversitate", a declarat David Kunkle.

"Prezentăm scuze comunităţii hispanice şi hispanofone", a adăugat el.

Cazul a devenit de notorietate publică după ce o femeie s-a prezentat la tribunal pentru a contesta o amendă care i-a fost dată de un tânăr poliţist pe motiv că este o conducătoare auto care nu vorbeşte engleza.

Şeful poliţiei din Dallas a explicat că subordonaţii săi au verificat dosarele şi au găsit alte 38 de amenzi aplicate în situaţii similare de şase poliţişti diferiţi, în ultimii trei ani.

El a indicat că toate persoanele amendate pe nedrept vor primi banii înapoi şi că vor fi declanşate cercetări în cazul poliţiştilor care au făcut exces de zel.

El a explicat totuşi că ar putea fi la mijloc o interpretare greşită a legii statului Texas, pe care poliţiştii este posibil să o fi confundat cu o directivă federală care le cere şoferilor de autovehicule comerciale să deţină cunoştinţe suficiente de limbă engleză, relatează Agerpres.

"Poliţia din Dallas nu are nici capacitatea, nici intenţia de a testa nivelul de cunoştinţă a limbii engleze de către conducătorii auto", a mai afirmat David Kunkle.


Loading...