Dacia Duster, probleme cu frânele?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un lot de Dacii Duster a fost la un pas de a părăsi uzina de la Mioveni cu mari probleme la sistemul de frânare, potrivit ziarului Obiectiv Argeşean. Oficialii Dacia au venit şi cu explicaţia: o minciună.

Mai sunt câteva zile şi tot poporul va vedea prima maşină de teren a mărcii Dacia pe şosele şi în reprezentanţele din toată ţara.

Îţi place Duster? Spune aici ce crezi!

Până atunci, se pare că Duster se confruntă deja cu primele „probleme". Potrivit unui ziar piteştean, un lot întreg de maşini, ce aştepta să fie dus la dealearii din ţară, ar fi avut grave probleme la sistemul de frânare.

Jurnaliştii piteşteni afirmă că la un ultim test pe pista de încercări de la Mioveni, unui Duster i-ar fi cedat brusc frâna spate, iar tamburul s-a făcut bucăţi.

Aceeaşi problemă ar fi fost depistată şi la restul maşinilor din lot, iar mecanicii de la Dacia s-au grăbit să repare defecţiunea apărută din cauza „deteriorării în timpul transportului către banda de montaj a unui număr neclar de tamburi de frânare, care au fost montaţi neglijent".

Şi alte maşini au defecţiuni

Şase constructori de maşini au început să recheme maşinile noi în service, pentru probleme legate de frâne.

Necazuri sunt la Toyota, Honda, Nissan, dar şi BMW, unde ori pedala de frână rămâne blocată, ori se slăbeştea prea mult şi nu mai este eficientă la apăsat, ori apar probleme de fabricaţie la discurile de frână sau tambur

Nissan - 540.000 de vehicule, fabricate între 2008 şi 2010, vândute peste Ocean, chemate pentru probleme la pedala de frânare şi la nivelul indicatorului de nivel al carburantului

BMW - verifică anumite modele X5 şi X6, produse de la jumătatea anului 2008 şi până în 2009, care au probleme la nivelul discurilor de frânare de pe puntea spate

Toyota - 400.000 de exemplare Prius, Prius plug-in, Sai, Lexus HS250h sunt chemate în service din cauza problemelor la frânarea în condiţii cu puţină aderenţă

«Un milion de maşini au astfel de frâne!»

Contactat de Click!, vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe, a declarat: „Noi avem un milion de maşini făcute cu un astfel de sistem de frânare şi nici unul nu a cedat până acum. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri. Eu cred că noi am reuşit să convingem că putem face maşini sigure. Altfel nu ne cumpărau nemţii 85.000 de maşini în 2009. Dacă cuvântul meu are cât de cât credibilitate, atunci aveţi încredere că nu s-a întâmplat nimic."

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net