Cum a supravieţuit membra Congresului american unei împuşcături în cap

Ultima actualizare:

Medicii sunt optimişti în ceea ce priveşte starea ei, dar s-au arătat reticenţi în a specula posibilităţile de recuperare, relatează Adevărul. Salvarea vieţii sale în primă instanţă, a fost posibilă datorită reacţiei rapide a persoanelor aflate la locul tragediei.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, Daniel Hernandez,care era practicantul deputatei de numai cinci zile, este considerat un erou în presa internaţională, după ce a sărit în ajutorul Gabriellei. El a presat rana şi a ridicat capul femeii, pentru ca aceasta să nu se înece cu propriul sânge.

Paramedicii au transportat-o apoi la un spital din apropiere, unde chirurgul Peter Rhee a lucrat cu o eficienţă impresionantă. Reprezentanta democrată a ajuns în sala de operaţii la aproximativ 40 de minute după ce a fost împuşcată în cap.

Glonţul a intrat prin partea din spate a craniului şi a ieşit prin faţă, străbătând partea stângă a creierului ei, responsabilă cu vorbirea.

I-au eliminat jumătate de craniu

Doctorul Rhee a declarat că parlamentara a fost norocoasă că glonţul a perforat doar o parte a creierului şi nu a afectat şi alte zone care sunt aproape întotdeauna fatale. De altfel, chirurgii nu au fost nevoiţi să elimine prea mult ţesut mort.

"Este puţin probabil ca cineva să fie absolut în regulă după ce a fost împuşcat în cap, dar Giffords are mari şanse să meargă, să râdă, să vorbească şi poate chiar să se întoarcă în Congres", a declarat un profesor în neurochirurgie.

Preocuparea majoră a echipei medicale care se ocupă de Gabrielle Giffords este ca nu cumva creierul ei să se umfle. Neurochirurgul Michael Lemole a eliminat jumatate din craniul ei pentru a-i face loc ţesutului. Osul este păstrat la o temperatură rece şi va putea fi pus la loc de îndată ce nu va mai exista niciun pericol.

Gabrielle Giffords se află în prezent într-o comă indusă de medici, care ajută la odihnirea creierului. Medicii au trezit-o periodic şi spun că răspunde la comenzi simple, cum ar fi strângerea mâinii cuiva.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net