Cum scapi de mirosul din cuptorul cu microunde

Ultima actualizare:

Îndepărtează resturile arse

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îndepărtezi cu un burete toate resturile de alimente din cuptor. De cele mai multe ori, acestea se lipesc pe pereţii laterali şi pe plafon. Curăţă bine şi grill-ul, dacă aparatul este prevăzut cu aşa ceva.

Spală cu detergent

Punctele de grăsime se curăţă cu o soluţie de detergent şi apă. Umezeşte buretele şi freacă uşor fiecare pată până când aceasta dispare. Nu uita ca la sfârşit să îndepărtezi bine toate urmele de detergent.

O altă variantă ar fi să umezeşti buretele cu apă şi detergent, să-l laşi în interiorul cuptorului şi să programezi aparatul la putere maximă pentru un minut. Aburii vor acapara mirosul de arsură curăţând totodată şi orificiile de aerisire. Tot aburii te vor ajuta să cureţi şi petele.

Foloseşte suc de lămâie

Pentru îndepărtarea mirosului foloseşte citrice. Stoarce câteva lămâi şi toarnă sucul într-un bol de sticlă termorezistent. Aşază bolul în cuptor şi închide uşa acestuia. Ţine bolul în interior pentru mai multe ore. O altă soluţie ar fi să introduci bolul în cuptor şi setezi un program de încălzire pentru două minute.

Şi oţetul ajută

 Prepară o soluţie de oţet şi apă în cantităţi egale şi las-o în cuptorul cu microunde 5 minute pe programul de încălzire. Aburii emanaţi vor elimina orice urmă de miros. Dacă nu foloseşti oţet, poţi folosi cărbune medicinal, cafea proaspăt măcinată, bicarbonat de sodiu sau coji de portocală.

CITEŞTE ŞI

Uite cum să  cureţi corect  electrocasnicele  din bucătărie!

Te învăţăm cum să-ţi alegi  cuptorul  potrivit

Uite cum ar trebui să cureţi hota după sărbători

Carnea îşi menţine prospeţimea cu oţet

Mirosul de usturoi dispare cu zaţ

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net