Cum iei 10.000 € pentru firma nouă

Citeste tot despre: 

Tinerii de până la 35 de ani pot primi 10.000 de euro pentru a începe o afacere, dacă nu au avut niciodată o firmă sau acţiuni în vreo afacere.

Banii pot reprezenta maximum 30% din valoarea totală de investiţie.

La o afacere de 30.000 de euro, tânărul trebuie să aibă deja 20.000 de euro în afacere pentru a putea primi sprijinul Guvernului.

Tinerii antreprenori vor pierde facilităţile şi vor returna integral finanţarea dacă timp de trei ani vor vinde sau cesiona o parte din acţiuni altor persoane decât unor tineri debutanţi.

Programul are alocate în jur de 100 milioane de euro: 20 milioane de euro pentru anul 2010 şi 80 de milioane pentru 2011. Pentru că banii sunt puţini, se va folosi principiul „primul venit, primul servit".

Prioritare vor fi proiectele cu activităţi productive şi sunt excluse afacerile de intermedieri financiare, consultanţă, jocuri de noroc etc.

În funcţie de rezultatele acestui program, fondurile vor fi suplimentate în anii următori. Ordonanţa de Urgenţă urmează a fi aprobată, iar normele de aplicare vor apărea ulterior.

Iată ce condiţii trebuie îndeplinite

* Firma să lucreze numai prin bancă;
* Să angajeze minimum doi salariaţi;
* Să reinvestească cel puţin 50% din profitul obţinut;
* Dosarul va fi depus la Agenţia pentru Implementarea

Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (ANIPPIMM), care are sedii în toate judeţele, unde se va aduce semestrial şi un raport de progres.


Loading...