Culorile deschise «măresc» o bucătărie mică

Ultima actualizare:

Ordinea, esenţială

Când doreşti să amenajezi o bucătărie mică este recomandată utilizarea mobilierului făcut la comandă, combinarea luminii naturale cu cea artificială, alegerea cu mare atenţie a aparatelor electrocasnice şi, bineînţeles, adăugarea unei note personale bucătăriei.

În primul rând, totul trebuie să fie foarte ordonat. Ordinea este prima care dă impresia de spaţiu. În orice bucătărie ai nevoie de minimum două sertare, unul pentru tacâmurile uzuale, iar al doilea pentru alte ustensile mărunte.

Culorile

Un alt aspect foarte important este acela că unei bucătării mici îi stă bine în culori deschise pentru a o lumina şi a o mări în acelaşi timp, mobilier compact, uniform cromatic.

Dacă eşti adeptul culorilor puternice, nu te sfii - combină verde brotăcel cu ivory, bej, argintiu  cu violet.

Mese şi scaune rabatabile

Alte mici trucuri în amenajarea unei bucătării sunt folosirea unei mese pliabile sau a unei mese rotunde cu două scaune rabatabile care pot fi amplasate într-un colt, chiar şi a unui bufet de-a lungul peretelui cu scaune de bar pentru a furniza un spaţiu mai generos.

Iluminatul

Culorile deschise şi suprafeţele strălucitoare reflectă lumina din ambient, pe când culorile închise şi suprafeţele mate o absorb.

Albul, de exemplu, reflectă 80% din lumina care pătrunde într-o cameră, pe când negrul reflectă numai 4%.

Prin urmare, bucătăriile amenajate în culori deschise vor avea nevoie de mai puţină lumină artificială decât cele cu mobilier întunecat sau cu finisări mate.

Nu neglijaţi problema iluminării de seară. Locurile din bucătărie unde se pot instala spoturile luminoase direcţionate sunt: deasupra aragazului, blaturilor de masă, chiuvetei, zonelor de lucru din bucătărie şi a mesei.

Lumina este puternică şi directă - becurile cu halogen sunt perfecte în acest caz - şi trebuie instalate întotdeauna în faţa persoanei care lucrează în bucătărie, dar ferită de privirile celorlalţi oameni din încăpere.

image

Electrocasnicele, măsurate la milimetru

Dacă aveţi de amenajat o bucătărie mică, totul se rezumă la ce mobilier şi ce la aparate electrocasnice încap în spaţiul de care dispuneţi.

Producătorii de electrocasnice din ziua de azi realizează aparate care economisesc mult spaţiul, frigidere late de doar 60 cm, cuptoare cu microunde, plite care pot fi încorporate în mobilier.

image

Nici un centimentru nu se pierde

Iată un exemplu perfect de amenajare a unei bucătării mici.

Adrian Daminescu şi-a montat rafturi până în tavan, şi-a prevăzut pereţii cu tot felul de suporturi pe care a agaţat tigăile şi unele tacâmuri, iar masa de lucru se rabatează foarte ingenios.

image
image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net