Culoare şi nonconformism: Parade Gay la Rio de Janeiro şi Hong Kong VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sute de mii de oameni au participat pe 1 noiembrie la Parada Gay, pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, Brazilia. Nici chinezii nu s-au lăsat mai prejos şi au organizat propriul marş al minorităţilor sexuale, la Hong Kong.

Lesbienele, homosexualii, bisexualii sau transsexualii, împreună cu suporterii lor au creat o atmosferă electrizantă şi au defilat fără nonconformism pe străzile celor două oraşe. În timp ce brazilienii sunt la a 14-a ediţie a festivalului, chinezii au organizat acest marş pentru a doua oară.

Vezi FOTO de la cele două Parade Gay

image

Rio de Janeiro este principala destinaţie pentru cei cu alte orientări sexuale decât cele heterosexuale, iar festivalul de aici este considerat cel mai important eveniment al oraşului, după Anul Nou şi clasicul Carnaval de la Rio. Pe lângă pata de culoare, oraşul din Brazilia are numai de câştigat datorită turiştilor, care cresc de la an la an. În 2008, 1.200.000 de oameni au luat parte la marşul diversităţii, aducând la bugetul oraşului 50 de milioane de dolari, conform agenţiilor turistice locale.

Parada Gay este susţinută puternic de autorităţile guvernamentale reprezentate de Sérgio Cabral, precum şi de primarul oraşului Eduardo Paes. Mulţi politicieni iau parte la festivităţi, sponsorizând evenimentul cu resurse bugetare.

Vezi VIDEO de la Parada Gay de la Rio de Janeiro

Hong Kong este recunoscut drept un oraş asiatic conservator, însă anul trecut oficialităţile şi-au dat acordul pentru ca minoritarii gay din China şi Taiwan să-şi susţină drepturile. La marş au participat aproximativ 1.000 de persoane.

Vezi VIDEO de la Parada Gay de la Hong Kong

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net