Culmea amenzii! Un surdo-mut, amendat cu 2.000 de lei pentru că a scandat lozinci anti-PSD

Ultima actualizare:

    Ioan Duia, persoana cu dizabilităţi sancţionată de jandarmiFoto: Facebook
Ioan Duia, persoana cu dizabilităţi sancţionată de jandarmiFoto: Facebook

Ce anomalie! Un bărbat din Capitală, care este surdo-mut, a fost sancţionat de Jandarmeria Bucureşti, pe motiv că a strigat împotriva PSD la congresul din 10 martie. Omul a fost amendat cu nu mai puţin de 2.000 de lei. În aceeaşi zi au fost împărţite mai multe amenzi protestatari.

Potrivit paginii de Facebook Corupţia Ucide, şase persoane au fost sancţionate pentru perturbarea liniştii publice. Ioan Duia (55 de ani), surdo-mut, s-a trezit amendat cu suma de 2.000 de lei, întrucât ar fi scandat împotriva partidului aflat la putere.

“Este absurd”

„Revoltător este faptul că domnul Ioan Duia este surdo-mut, dar a fost sancţionat de către Jandarmerie cu 2.000 de lei pentru participare şi scandarea de lozinci”, se arată în postarea celor de la Corupţia Ucide. „E absurd ca o persoană surdo-mută să fie amendată pentru că ar fi strigat lozinci. În primul rând, pentru că agentul constatator nu cunoaşte limbajul semnelor şi nu poţi să ştie ce a comunicat exact acea persoană”, spune, indignat, Bogdan Anicescu, asistent social şi interpret în limbaj mimico-gestual la Asociaţia Naţională a Surzilor. “În al doilea rând, fiind surdă, persoana nu se putea exprima verbal, ci doar prin gesturi. E aberantă decizia asta”, adaugă Anicescu.Ce zice JandarmeriaReacţia Jandarmeriei Bucureşti sună aiuritor. „Informaţia din spaţiul public este pe jumătate falsă, în sensul că persoana respectivă nu a fost amendată pentru scandarea de lozinci, ci a fost sancţionată pentru participarea la o contramanifestaţie, aşa cum a fost făcută încadrarea faptei în procesul verbal. Într-adevăr, agentul constatator, jandarmul care a aplicat sancţiunea, a înţeles să descrie fapta persoanei menţionând că a scandat şi lozinci. Temeinicitatea şi legalitatea acelei fraze din procesul verbal poate fi stabilită doar de o instanţă de judecată, care poate aprecia dacă menţine valabilitatea procesului verbal sau îl poate anula”, au explicat, pentru adevarul.ro, oficiali din Jandarmeria Capitalei.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net