A cucerit Kilimanjaro, dar a fost ucis de avalanşă, la Bâlea

Ultima actualizare:

Cei cinci au urcat la Bâlea Lac cu telecabina şi voiau să coboare pe schiuri. Pe un scoc, zăpada a luat-o la vale şi l-a prins în vârtej pe Nicu Scurtu, alpinist şi schior cu experienţă. Salvamontiştii şi prietenii bărbatului au pornit imediat în căutarea lui.

În zadar au scotocit zăpada între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă până la lăsarea întunericului. Lor li s-au alăturat şi poliţişti însoţiţi de câini special dresaţi, care tocmai participaseră timp de trei zile la un exerciţiu de căutare a victimelor avalanşelor.

Căutările au fost reluate ieri dimineaţă, când în zona în care s-a produs avalanşa a ajuns şi un echipaj al Serviciului Român de Informaţii, de la Bucureşti. Echipaţi cu aparatură specială, ofiţerii SRI au scanat zona şi, în jurul orei 10.00, au indicat locul în care se găsea schiorul, din nefericire decedat.

Pe aceeaşi temă:Schior prins sub zăpadă de o avalanşă în zona cascadei Bâlea

Nu se ştie încă dacă a murit din cauza rănilor sau sufocat sub zăpadă, cert este că a fost purtat de avalanşă aproape 300 de metri şi a fost găsit îngropat la un metru sub zăpadă.

Nicoale Surtu, de 35 de ani, era medic stomatolog, dar lucra ca salvamontist la serviciului specializat din cadrul Primăriei Râşnov.

Ultima expediţie importantă la care a participat, la sfârşitul anului trecut, a fost escaladarea masivului Kilimanjaro. Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii.

Citeşte şi:Trei turişti din Munţii Parâng au scăpat miraculos de la moarteAvalansă în Mehedinţi! Drum naţional blocatSalvaţi după 3 zile din nămeţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net