Creierul şi sângele lui Mussolini, de vânzare pe eBay

Ultima actualizare:

Într-un comunicat de presă dat publicităţii, biroul de presă al Alessandrei Mussolini, membră a partidului aflat la guvernare Popolo della Liberta, informează că nepoata dictatorului italian a făcut denunţul în dimineaţa zilei de vineri, imediat după ce a aflat de posibila vânzare, ce ar urma să fie realizată prin intermediul portalului de licitaţii 'eBay'.

În text se precizează că vânzarea este ilustrată cu fotografii ale fragmentelor de creier şi sânge ale lui Benito Mussolini, provenind de la materialul de autopsie deţinut de Policlinica din Milano, iar deputata doreşte rezolvarea acestei probleme de către unitatea pentru criminalitate informatică a carabinierilor.

Potrivit nepoatei lui 'Il Duce', materialul pus în vânzare pe eBay face parte din cel conservat de Policlinica din Milan, în urma autopsiei realizate în ziua următoare expunerii publice a cadavrului, cu capul în jos, în Piazzale Loreto din capitala lombardă, după ce Mussolini a fost împuşcat pe 28 aprilie 1945.

Surse din cadrul centrului medical milanez întrebate de presă s-au grăbit să dezmintă faptul că în policlinică ar exista rămăşiţe pământeşti ale 'Ducelui' şi că, din acest motiv, este imposibil ca mostrele de sânge şi creier de la autopsia realizată acolo să fie puse în vânzare pe eBay.

Sursele amintite susţin că, 'după episodul din Piazzale Loreto, corpul lui Benito Mussolini a fost dus la Policlinică pentru autopsie, dar resturile biologice au fost distruse în următorii doi ani'.

Mai citeşte:

Nepoata lui Mussolini a pierdut meciul cu românii

Au fost regăsite două degete şi un dinte ale lui Galileo Galilei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net