Coşmar! Blocaţi două ore în telescaun - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un grup de copii de la Şcoala „Otilia Cazimir“ din Iaşi a trăit vineri seară clipe de coşmar după ce instalaţia de cablu din staţiunea Vatra Dornei s-a defectat.

27 de elevi de clasele a III-a şi a IV-a şi 17 adulţi care însoţeau copiii au rămas suspendaţi în aer, la temperaturi de 1-2 grade Celsius, pentru mai bine de două ore.

Grupul a ales să facă o plimbare cu telescaunul în zona „Dealul Negru", dar a avut ghinion pentru că un rulment a cedat, iar elevii şi profesorii au rămas suspendaţi în telescaune. Imediat ce s-a dat alarma, salvamontiştii au plecat în ajutorul elevilor.

„Rând pe rând, toate persoanele au fost coborâte, de la înălţimi cuprinse între 15 şi 17 metri, şi au fost aduse la bază, unde un echipaj SMURD a investigat starea acestora", a explicat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

simeon stalpnicul png

Jandarmii montani, salvamontiştii şi pompierii i-au ajutat pe ieşeni să coboare cu frânghia şi o scară. „Echipamentul de intervenţie nu a mai fost înnoit de mai bine de patru ani pentru că nu primim suficienţi bani de la primărie", a explicat Petrică Ariciuc, şeful Salvamont Vatra Dornei.

Grupul de ieşeni a plecat de la Vatra Dornei în jurul orei 18.30 şi niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Eu am fost mai aproape de pământ. Pe mine şi colegi ne-au dat jos cu frânghia", a spus unul din copiii blocaţi în telescaun.

„A fost un pic de spaimă, dar nu a fost vina noastră că am prins acea defecţiune. Copiii au fost curajoşi, iar oamenii de acolo chiar s-au străduit să ne scoată dintr-o situaţie limită", a spus învăţătoarea Marilena Bişog.

Instalaţie de 30 de ani

Instalaţia pe cablu de la Vatra Dornei a fost dată în folosinţă în anul 1981. Firma care răspunde de telescaun dă asigurări că acesta nu prezintă pericol.

"Vineri a fost o situaţie neprevăzută. Un rulment a cedat. Avem toate avizele necesare", a declarat Luca Boancheş, unul dintre administratorii firmei.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net