Controversă! În New York va fi construită o moschee cu Steaua lui David

Ultima actualizare:

Arhitecţii clădirii care a provocat proteste în rândul americanilor au publicat în premieră, pe Twitter, macheta construcţiei (foto).

Turnul ca de dantelă, care imită structura fagurelui de miere, a uimit opinia publică, pentru că, deşi este vorba de o moschee, pe ziduri apare Steaua lui David.

Arhitecţii se apără explicând că hexagonul care apare pe zidurile, încă virtuale ale turnului, este un simbol important nu doar în Iudaism, ci şi în Creştinism şi în Islam.

Proiectul de construire a moscheii, promovat de un imam progresist, care consideră planul drept o modalitate de a schimba imaginea Islamului în America, este susţinut şi de primarul oraşului New York, Michael Bloomberg.

Chiar şi preşedintele american, Barack Obama, şi-a exprimat sprijinul pentru proiect, în numele libertăţii religioase, un drept fundamental în Statele Unite.

Cu toate acestea, sondajele de opinie arată că  peste două treimi dintre newyorkezi nu-şi doresc construcţia unui centru islamic şi a unei moschei lângă fostul amplasament al World Trade Center.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net