Contraceptivele scot ce-i mai rău din femei

Ultima actualizare:

Cercetătorii le avertizează pe femeile care iau anticoncepţionalele cu cea mai mare doză de estrogen că este foarte posibil să-şi pună în pericol relaţiile amoroase din cauza modificărilor de comportament, scrie „The Daily Mail".

Aceasta este doar una dintre concluziile „emoţionale" ale unui studiu privind efectele secundare ale contraceptivelor orale, folosite de un sfert dintre britanicele cu vârste între 16 şi 49 de ani.

În România, 27% din femei (18 - 50 de ani) folosesc pilula ca metodă contraceptivă, reiese dintr-un studiu GfK realizat în luna septembrie.Studiul, coordonat de Craig Roberts de la Universitatea Stirling din Scoţia şi realizat împreună cu psihologi olandezi, a inclus 275 de femei care au primit un chestionar cu întrebări menite să dezvăluie câtă încredere au în partenerul de viaţă. Doamnele şi domnişoarele cu vârste între 17 şi 35 de ani folosiseră, timp de cel puţin trei luni, pilulele contraceptive cu diferite dozaje de estrogen şi progesteron.

Pilula ne face geloase

Compararea răspunsurilor în funcţie de mărcile folosite a scos la iveală o legătură clară între pilule şi sentimentul de invidie al femeilor. Gelozia creştea proporţional cu doza de estrogen sintetic din medicament. Progesteronul n-a avut acest efect, sugerând că pastilele care conţin doar acest hormon sintetic au efecte secundare emoţionale reduse.

„Se pare că femeile, şi poate chiar şi furnizorii de medicamente, nu iau în considerare toate efectele secundare psihologice ale pilulelor, în funcţie de mărci", a precizat Craig Roberts.

Într-un alt studiu, doctorul Roberts a descoperit că anticoncepţionalele orale ar putea altera simţul mirosului şi, pornind de la premisa că femeile folosesc acest simţ pentru a-şi găsi parteneri, le-ar putea determina să facă alegeri greşite.

Studiile au arătat şi că pilula le face pe femei mai visătoare şi mai puţin interesate de figurile masculine puternice. Dacă teoria se confirmă, ar putea explica, în parte, schimbarea de preferinţe de la staruri ale anilor '50 şi '60, precum Kirk Douglas şi Sean Connery, la figuri mai androgine, Johnny Depp sau Zac Efron.

Concluziile unui alt studiu recent au arătat că pilulele contraceptive produc schimbări în anumite zone ale creierului feminin şi le îmbunătăţesc abilităţile de comunicare şi memoria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net