Contra se pregăteşte să bată recordul lui Sabău

Ultima actualizare:

Citeşte şi:

Cosmin Contra: ”Nu e niciun secret la Poli, este doar munca băieţilor”

În etapa trecută, la Tg. Mureş, alb-violeţii au făcut din nou ceea ce le iese până acum cel mai bine în acest sezon: au întors rezultatul. „Guriţă” consideră că forţa arătată de Poli este în mare parte meritul jucătorilor, el contribuind cu un strop de ambiţie. „Nu e nici un secret, băieţii au tot meritul. Eu am încercat doar să aduc puţin din filozofia mea de a juca fotbal: atitudine, spirit de sacrificiu, ce am încercat să fac şi ca jucător. Dacă ai aceste două lucruri e aproape imposibil să nu câştigi. Însă meritul e al lor, pentru că au înţeles foarte repede ce vreau de la ei”, a declarat Cosmin Contra, citat de „Gazeta”.

Cele patru victorii consecutive în Liga 1 de la instalarea pe banca tehnică a echipei bănăţene reprezintă cea mai bună performanţă reuşită de un antrenor român debutant în prima divizie. În plus, „Guriţă” a continuat seria începută de Vladimir Petrovici şi Poli a ajuns la 11 meciuri fără înfrângere în Liga 1, egalând astfel recordul de invincibilitate stabilit de Ioan Ovidiu Sabau în sezonul trecut.

Meserie grea

Tânărul antrenor bănăţean a mărturisit că noua meserie i se pare dificilă, dar că se adaptează repede. „Nu o să mint, mi-e greu în fiecare zi, pentru că e o muncă nouă pentru mine. Nu m-am gândit când eram încă jucător că va fi aşa greu, dar încerc să mă obişnuiesc. Acum sunt cât de cât mai relaxat, îmi place ceea ce fac şi asta mă face mai puternic. Am fost conştient când am acceptat să fiu antrenor la o echipă ca Poli că îmi asum un risc, dar eu mereu am fost un tip ambiţios, nu mi-a fost frică să iau taurul de coarne, chiar dacă mulţi nu mi-au dat nici o şansă”, a mai spus Contra.

Tehnicianul alb-violeţilor este de părere că acest debut nu înseamnă nimic dacă nu este completat cu un trofeu la finalul sezonului, fie titlul în Liga 1 sau trofeul Cupei României. „Eu recunosc, am avut noroc şi ca jucător şi am avut şi de când sunt antrenor. De ce n-aş recunoaşte? Credeţi că Mourinho nu a avut noroc în cariera lui? Însă important este ce va fi şi de acum înainte pentru mine”, a concluzionat Cosmin Contra.

Următorul meci din cariera până acum fără cusur a tânărului antrenor este pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, vineri, de la 18.30.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net