Condiţiile de pensionare anticipată, înăsprite

Ultima actualizare:

Pensionarea anticipată nu poate depăşi 60 de luni (5 ani) faţă de vârsta standard de pensionare, iar în perioada de anticipare persoana nu poate cumula pensia anticipată cu un venit salarial. La împlinirea vârstei standard de pensionare, penalizarea se ridică, potrivit unei Note privind sistemul unitar de pensii publice din România.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat marţi, după şedinţa de Guvern în care s-a aprobat Legea pensiilor şi s-a decis asumarea răspunderii în Parlament, că 5,7 milioane de pensionari sunt susţinuţi de 4,9 milioane de salariaţi, în prezent.

"Acest raport mare de dependenţă este cel care a generat, printre altele, nesustenabilitatea sistemului public de pensii, motiv pentru care, în 2009, bugetul de stat, ca să poată asigura echilibrul bugetului asigurărilor sociale de pensii, contribuie cu aproape 1,5 miliarde de euro", a declarat Pogea.

Ministrul a adăugat că dezechilibrul este cauzat şi de numărul mare de pensionări anticipate din ultimii ani. "Măsurile de reformă vizează, printre altele, înăsprirea condiţiilor de verificare a persoanelor care solicită ieşirea anticipată la pensie pentru că în sistemul public discutăm de circa 112.000 de persoane care au ieşit anticipat la pensie în ultimii ani", a spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net