Comisia a decis! I-au tăiat un sân sănătos!

Ultima actualizare:

    "Nici o sumă de bani nu mă va face să renunţ la plângerea penală. Voi merge până la capăt!"
"Nici o sumă de bani nu mă va face să renunţ la plângerea penală. Voi merge până la capăt!"

Comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa a decis că medicii au greşit atunci când au decis să-i extirpeze unei paciente sânul, în urma unui diagnostic greşit de cancer.

Maria Tusă (44 de ani) din localitatea constănţeană Lazu a fost operată în 2008, după ce i-a apărut un nodul la sânul stâng. Femeia s-a adresat medicului oncolog Dana Pleş, actualmente şefă de secţie la Spitalul de Urgenţă Constanţa.

„M-a preluat, m-a internat pentru analize medicale şi mi-a pus diagnosticul «neoplasm mamar». Mi-a spus clar: «Ai cancer. Trebuie să îţi scoatem sânul»", povesteşte Maria Tusă.

Medicul i-a recomandat două cure de citostatice, premergătoare intervenţiei decisive prin care presupusa tumoare urma să fie înlăturată. A urmat două cure cu citostatice şi chiar dacă nodulul dispăruse între timp, la recomandarea insistentă a medicului Pleş, în data de 3 aprilie 2008 s-a internat la clinica medicului chirurg Octavian Unc, Medical Analisys din Constanţa, unde i s-a scos nu numai sânul, dar şi marginea muşchiului pectoral.

Pacienta a intrat la idei după ce medicii nu i-au mai prescris nici un tratament oncologic şi nu au mai chemat-o la nici un control. În cele din urmă a efectuat analize la Spitalul de Oncologie Fundeni şi a aflat adevărul: nu avusese cancer, ci mastoză chistică, o afecţiune banală.

În mai 2010, Maria Tusă le-a făcut medicilor plângere penală şi a înaintat şi o sesizare la Comisia de Malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică. După ce au verificat teancul de analize şi i-au audiat pe cei doi doctori, specialiştii au decis: este malpraxis.

„Noi am considerat că e vorba de malpraxis. Medicii pot contesta decizia în instanţă dacă doresc", a declarat Marius Popa, membru în comisie.

„Decizia nu are nici un efect disciplinar însă pacienta ar putea fi despăgubită de firma asiguratoare a medicului", a arătat directorul DSP Constanţa, Constantin Dina. Medicul Dana Pleş a refuzat să comenteze, iar medicul Octavian Unc nu a răspuns la telefon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net