Comerţul cu fildeş omoară în fiecare an peste 38.000 de elefanţi africani

Comerţul cu fildeş a fost interzis acum aproape 20 de ani de către Convenţia asupra comerţului internaţional cu specii ameninţate (CITES). Mulţi au văzut acest lucru ca cel mai important pas în prevenirea extincţiei unor animale magnifice. Însă elefantul este în continuare în pericol: un raport al International Fund for Wildlife Welfare (IFWW) arată că 38.000 de elefanţi sunt omorâţi în fiecare an pentru colţii lor de fildeş, informează realitatea.net.

Dacă numărul elefanţilor africani omorâţi ar rămâne acesta, comerţul ilegal ar putea lăsa Pământul fără elefanţi până în 2025. IFWW cere o interzicere totală a vânzărilor de fildeş. CITES a permis, până acum, un comerţ minim de fildeş luat de la elefanţii morţi din cauze naturale.

Unii ecologişti susţin că dacă s-ar legaliza comerţul cu fideş de la elefanţi deja morţi, ţările cu o populaţie mare de astfel de animale ar putea folosi profitul pentru conservarea elefanţilor.

Alţii spun că fildeşul vândut legal trimite mesajul greşit şi permite ca cererea din China şi Japonia să rămână mare, aducând şi mai mulţi clienţi braconierilor.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1