Comando «antiporcină» la graniţe

Ultima actualizare:

Doar se zăreşte un vehicul care trece graniţa că se şi pregătesc să-l înconjoare: poliţişti de frontieră, asistenţi medicali, inspectori veterinari.

Într-un microbuz bulgăresc sunt înghesuite mai multe persoane şi un copil. Femeia îşi şterge nasul şi este imediat luată la întrebări. Arată prin semne că totul este bine, o „mânca" doar nasul.

„La suspiciunea de infectare cu gripa porcină este solicitată Salvarea care transportă pacientul la Institutul Matei Balş din Capitală. Astea sunt ordinele, dar până acum nu am avut astfel de cazuri. Întrebăm pe fiecare dacă are febră, tuse, dureri de cap sau musculare. Le recomandăm să se prezinte de urgenţă la medicul de familie dacă în următoarele zile vor avea aceste simptome", ne-a explicat Ion Pandele, asistent de igienă al DSP Giurgiu.

Adrian Popescu, de la DSV, este "mascat" din cap până în picioare, cu echipament de protecţie de unică folosinţă. "Zilnic, trec peste 400 de vehicule şi o mie de persoane prin acest punct, lunea sunt mai mulţi care intră în ţară, iar în weekend sunt numeroşi cei care ies", spune comisarul Petre Mateescu, de la Poliţia Judeţeană Giurgiu.

Click! spune

- În lume, au murit deja 7.431 de oameni- Norvegia a depistat o mutaţie a virusului pandemic H1N1, prezentă la trei persoane infectate, a anunţat OMS- Peste 119.000 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în săptămâna 9-15 noiembrie, în toată ţara

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net