COLORANŢII din alimente ne distrug ficatul

CLIIMA20100307_0152_1.jpg

Ingredientele produselor aratăcalitatea nutriţională
Citeste tot despre: 

Serialul Click! despre cei mai periculoşi 190 de conservanţi şi coloranţi din mâncare, început săptămâna trecută, continuă astăzi cu următorii 40 de aditivi.

Calitatea nutriţională a alimentelor pe care le consumăm zilnic depinde în mare măsură de ingredientele folosite pentru prepararea lor.

Dacă eticheta produselor este încărcată de E-uri, trebuie tras un semnal de alarmă. Acestea ne pot îmbolnăvi ficatul.

„Aceşti coloranţi, emulgatori, îndulcitori sau potenţiatori de arome, într-un cuvânt E-uri, intoxică întregul organism, iar ficatul, care are chiar rolul de a ne curăţa de «deşeuri», este primul organ pus în pericol. Activitatea lui este tulburată de o alimentaţie dezechilibrată, de excesul de toxine şi de lipsa activităţii fizice, toate ducând la oboseala acestuia", ne-a explicat prof. dr. Gh. Mencinicopschi.

* Nu rataţi mâine de ce alţi aditivi periculoşi trebuie să vă feriţi.

Lista aditivilor alimentari (E-uri) utilizaţi în Uniunea Europeană


loading...
Loading...