CM Africa de Sud: Se va mări oferta de prezervative în timpul competiţiei

Citeste tot despre: 

Organizatorii Cupei Mondiale din 2010, programată în Africa de Sud, una dintre ţările cele mai afectate de SIDA, vor mări oferta de prezervative în timpul competiţiei, a spus un responsabil medical, citat de AFP.

"În timpul turneului final, Africa de Sud va cunoaşte un aflux important de vizitatori şi un spirit festiv care ar putea antrena o cerere neobişnuită de prezervative. Vom lua măsuri speciale pentru a asigura o cantitate mai mare de prezervative", a subliniat Victor Ramathesele, responsabilul medical din cadrul Comitetului Local de Organizare (LOC), în cadrul unei conferinţe de presă organizate în oraşul Sun City.

Africa de Sud este ţara care înregistrează cel mai mare număr de purtători ai virusului HIV, cu 5,7 de milioane de cazuri, din cele 48 de milioane de locuitori, conform agenţiei antisida a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Lupta împotriva pandemiei HIV a fost redusă în timpul fostului preşedinte Thabo Mbeki (1999-2008), însă Africa de Sud a dezvoltat apoi cel mai important program de distribuţie a medicamentelor antiretrovirale din lume.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1