Clanul mafiot responsabil de patru asasinate a lovit şi la Galaţi! - VIDEO

Ultima actualizare:

    Sergiu Băihăn şi Valentin Şlepag au iniţiat constituirea un grup infracţional
Sergiu Băihăn şi Valentin Şlepag au iniţiat constituirea un grup infracţional

Evaziune de 92 de miliarde de lei vechi comisă de Valentin Şlepag, unul dintre locotenenţii lui Băhăianu. Peste 3000 de tone de tablă, dipărută ca prin farmec. Firma folosită pentru tranzacţiile frauduloase - Dezmembrări Impex SRL - a fost apoi pasată unui anume Istvan Kertesz, din Vulcan (Hunedoara). Au fost oameni ucişi la Galaţi?

Un caz incredibil zguduie în aceste zile România. Un clan mafiot, condus de Sergiu Băhăian (patronul FC Gloria Buzău) şi locotenenţii lui Valentin Şlepag şi Adrian Grigoraş, a devalizat zeci de firme şi i-a asasinat pe patronii acestora, informează Adevărul în exclusivitate.

Procedurile sunt incredibile. Potrivit declaraţiilor procurorului şef al DIICOT Constanţa¸ Laurenţiu Bratosin, acesta este cel mai grav caz de această natură care s-a întâmplat vreodată în România, din cauza faptului că aici persoanele erau omorâte, fiind astfel eliminate din afacere.

Pe aceeaşi temă:    Mafiotul Sergiu Băhăian, arestat pentru 29 de zile    Sergiu Băhăian regiza şi crime, şi piese de teatru    Îşi îngropau victimele de vii sau le aruncau în Dunăre   Organizaţi după structura Camorra

În cadrul cercetărilor efectuate a rezultat faptul că Sergiu Băihăn şi Valentin Şlepag au iniţiat constituirea un grup infracţional la care au aderat Adrian Grigoraş, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel, Ulezu, Petrică Căptălan, Marin Piciog şi Petre Piciog.

Pe numele membrilor grupului au fost înfiinţate sau preluate la iniţiativa lui Sergiu Băhaian aproximativ 40 de societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate prin intermediul cărora au desfăşurat o multitudine de operaţiuni comerciale constituite în principal de achiziţia de mărfuri, plătite cu instrumente de plată fără acoperire în bancă, în sensul obţinerii unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe moduri la diverse bănci.

Aceşti au mai achiziţionat în sistem leasing şi autoturisme prin intermediul unor societăţi comerciale înfiinţate pe o identitate fictivă, cauzând un prejudiciu total de 800.000 de euro.

Îngropaţi de vii

Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan, au fost omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modul ilicit în care s-au desfăşurat activităţile comerciale prin intermediul firmelor la care aceştia erau asociaţi sau administratori.

Lucian Cernat a fost aruncat în Dunăre în 2006 de pe podul de la Cernavodă după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Emilian Leonte a fost omorât în 2008 cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul său fiind aruncat ulterior în Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Ionel Ulezu a fost şi el omorât tot în 2008, îngropat de viu după ce a fost sedat şi el şi adus în stare de ebrietate, cadavrul acestuia fiind descoperit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu într-o groapă la aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia a fost construit un WC.Petrică Captalan a fost omorât în 2008 după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat într-o groapă la aproximativ un metru adâncime deasupra fiind turnată o placă de beton şi ulterior astupată cu pământ.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca să mai existe şi alte victime

Şlepag şi Grigoraş au recunoscut comiterea omorurilor, precizând că au acţionat la iniţiativa lui Băhăianu. Cei doi au fost propuşi spre arestare în octombrie 2008 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, propunerea fiind admisă de Tribunal.

Totuşi, Curtea de Apel Constanţa a admis recursurile celor doi împotriva arestării şi i-au eliberat obligându-i să nu părăsească localitatea de domiciliu. Atunci, procurorii propuseseră arestarea celor doi doar pentru infracţiune de natură economică, Grigoraş fiind acuzat de favorizarea infractorului.

Procurorii DIICOT au propus Tribunalului Constanţa arestarea lui Şlepag şi Grigoraş pe o perioadă de 29 de zile, fiind acuzaţi de omor deosebit de grav, constituire de grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Şlapag mai este anchetat într-un alt dosar instrumentat de DNA Bucureşti fiind condamnat în prima instanţă de Tribunalul Constanţa într-un alt dosar privind o spălare de bani.De precizat că cei doi nu au opus rezistenţă la momentul reţinerii. Băhăian mai este de asemenea cercetat într-un alt dosar al DIICOT Ialomiţa.Procurorul şef Lurenţiu Bratosin a susţinut că nu exclude ca Marin şi Petre Piciog să mai fie în viaţă datorită desfăşurării acţiunilor anchetatorilor.

Şlepag a lovit şi la Galaţi!

În seria verificărilor făcute de comisarii Gărzii Financiare Galaţi cu privire la modul de respectare a legislaţiei fiscale de către agenţii economici, care colectează şi comercializează deşeuri metalice feroase şi neferoase, a intrat şi acţiunea (controlul) de la SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi, societate care, până la data de 23 aprilie 2004, a fost administrată de Valentin Şlepag, de loc din localitatea Cuza Vodă, judeţul Constanţa.Ulterior acestei date, administratorul firmei a fost Kertesz Istvan, din Vulcan, judeţul Hunedoara.

Verificările de la Galaţi au fost iniţiate ca urmare a unei solicitări transmise de Comisariatul Regional Constanţa al Gărzii Financiare. Erau vizate realitatea şi legalitatea tranzacţiilor dintre SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi şi SC REXACTIV SRL Bucureşti, tranzacţii care se refereau la livrarea de către societatea din Galaţi a cantităţii de 3.000 tone de tablă laminată la cald destinată exportului, marfă în valoare totală de peste 61 miliarde lei.Prima surpriză a fost că firma gălăţeană nu funcţiona la sediul social declarat.

Nici la sediul firmei bucureştene n-au putut fi identificaţi reprezentanţii legali aşa că, investigaţiile au fost extinse pe alte piste. Au fost verificate astfel alte şase firme din judeţul Constanţa cu care cei de la DEZMEMBRĂRI Galaţi au avut relaţii comerciale.

Controlul a fost anevoios şi a fost făcut de comisarii Gărzii Financiare Galaţi împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa - serviciul de Investigare a fraudelor.

Efortul depus n-a fost în zadar, demonstrând ceea ce era de demonstrat şi anume că relaţiile comerciale dintre societatea gălăţeană şi cele din Constanţa şi Bucureşti nu au fost deloc ortodoxe. Mai mult, s-a ajuns la concluzia că SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi este, clar, o societate constituită şi utilizată cu scopul vădit de a se sustrage şi de a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.

Pe scurt, deconturile privind TVA, declaraţiile fiscale depuse de reprezentanţii societăţii nu reflectă realitatea tranzacţiilor efectuate, iar obligaţiile calculate prin acestea nu reprezintă valoarea reală, corectă şi completă a obligaţiilor de plată către bugetul de stat. Din acest motiv s-a procedat la calcularea prin estimare a obligaţiilor fiscale sustrase de la plată.

În fine, după compararea sumelor datorate (calculate de comisarii Gărzii Financiare) cu cele cuprinse în declaraţii, deconturi şi bilanţ s-a constatat că cei de la SC DEZMEMBRĂRI IMPEX SRL Galaţi s-au sustras - cel puţin în perioada supusă controlului - de la evidenţierea, declararea şi implicit plata către bugetul de stat a sumei totale de 92.076.899.369 lei vechi.

Kertesz Istvan - omul invizibil

Valentin Şlepag a fost administrator al firmei numai până la data de 23 aprilie 2004, moment din care firma a fost preluată de Kertesz Istvan, din Vulcan (Hunedoara).

Tranzacţia a fost însă pur formală, pentru că Şlepag a continuat să efectueze operaţiuni comerciale în numele societăţii amintite, utilizând pentru justificarea operaţiunilor documente fiscale aparţinând societăţii în cauză şi după această dată.

Organele de control nu au reuşit să-l găsească pe Kertesz Istvan, acesta fiind dispărut de la domiciliu. Nu este exclus să fi fost, la rândul lui, ucis!

Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile

Magistraţii Tribunalului Constanţa au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mandate de arestare preventivă, pentru 25 de zile, pe numele a doi dintre membrii grupului specializat în fraude economice, care ar fi omorât patru persoane.

Potrivit sentinţei instanţei de judecată, pronunţată la ora 1,00, inculpaţii Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş sunt arestaţi preventiv până pe data de 10 februarie şi, conform şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, comisar Aurelian Pavel, cei doi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi înşelăciune, fapte cu consecinţe deosebit de grave.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, Laurenţiu Bratosin, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă, că acest grup infracţional este 'unic, până în prezent, în ţara noastră'.

Referitor la omul de afaceri Sergiu Băhăian, şeful grupului infracţional reţinut în Bucureşti, procurorul a afirmat că acesta a fost dus pentru audieri la Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net