Cimă de război în Israel: furtul unui card de credit

Ultima actualizare:

În comunicatul său, semnat de Fred Abrahams, unul dintre responsabilii acestui organism, HRW acuză în special Israelul că "menţine blocada în jurul Fâşiei Gaza, provocând mari necesităţi umanitare şi împiedicând reconstruirea şcolilor, caselor şi infrastructurilor" distruse în timpul operaţiunii "Plumb întărit".

HRW a acuzat armata israeliană că a ucis 29 de civili în Fâşia Gaza cu ajutorul dronelor înarmate, că a omorât alţi 11 care arboraseră steaguri albe şi că a utilizat muniţie cu fosfor în zone cu densitate mare a populaţiei.

Potrivit ONG, armata israeliană a distrus "în mod deliberat - fără justificare militară - un mare număr de proprietăţi civile în Gaza fără ca aceste distrugeri să fi fost reparate până în prezent".

De asemenea, HRW a acuzat aripa militară a Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi alte grupări palestiniene că au lansat "sute de rachete împotriva regiunilor populate israeliene".

Pe de altă parte, Hamas "a profitat de conflict pentru a ucide, tortura şi deţine în mod arbitrar palestinieni cu opinii critice la adresa regimului sau aparţinând unor grupuri politice rivale", potrivit HRW.

Armata israeliană a afirmat că ea s-ar fi străduit, dimpotrivă, să-i cruţe pe civili în măsura posibilului, aruncând responsabilitatea pentru victimele necombatante pe grupurile înarmate palestiniene care operau din mijlocul populaţiei.

La rândul său, Hamas şi-a justificat tirurile cu rachete estimând că ele constituie un răspuns legitim la blocada Fâşiei Gaza şi la ocuparea israeliană a Cisiordaniei.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net