Chivu, ultimul meci la naţională?

Ultima actualizare:

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri la Zenica, Cristi Chivu a confirmat ceea ce spusese cu jumătate de gură încă dinaintea partidei cu Franţa de la Paris.

Şi anume că va spune adio echipei naţionale după această campanie. Căpitanul tricolorilor a reliefat importanţa partidei de astăzi: „Cred că acest meci este meciul generaţiei noastre şi orice rezultat negativ ne scoate din lupta pentru calificare. Trebuie să jucăm la victorie aşa cum nu am făcut-o în meciurile de până acum".

CITEŞTE ŞI:

Adi Mutu merge astăzi la spital

FOTO / Mutu se antrenează din nou sub comanda lui Răzvan Lucescu după 527 de zile

De ce nu il lasa cei de la Inter pe Chivu sa joace cu Bosnia

Problemele medicale ale lui Chivu pun la îndoială prezenţa sa în meciul de astăzi cu Bosnia. Fundaşul nu s-a antrenat aseară şi abia cu câteva ore înaintea partidei se va şti cu exactitate dacă va putea fi folosit.

Chivu a răspuns şi celor care spuneau să s-ar menaja pentru meciul Inter-Milan din weeekendul viitor, cel care poate decide titlul din Italia.

"Inter nu are nici o influenţă asupra mea şi nu poate decide dacă să joc sau nu la echipa naţională. Dacă voi apt 80%, voi intra în teren, sunt suficient de matur să realizez dacă îmi pot ajuta echipa sau nu. Pentru mine poate fi ultimul tren spre un turneu final şi de aceea mă încarcă un sentiment de dezamăgire că sunt sub semnul întrebării cu o zi înainte de acest meci", a spus Cristi Chivu.

În cazul în care fundaşul interist nu va fi apt de joc, locul său în echipă va fi luat de Goian, în timp ce banderola de căpitan va ajunge la Adrian Mutu. Nici fotbalistul Fiorentinei nu e în cea mai bună formă, acuzând o răceală puternică, însă după un tratament intensiv cu antibiotice, lui Mutu i-a scăzut febra şi va face totul pentru a intra astăzi pe teren.

Ce a făcut CRISTI Chivu la naţională

 Debut: 18.08.99, Cipru - România 2-2

*  75 jocuri / 3 goluri pentru echipa naţională. După echipele la care a evoluat, cele 75 de selecţii sunt : 1 - Universitatea Craiova, 29 - Ajax Amsterdam (2 goluri), 20 - AS Roma (1 gol), 25 - Inter Milano

 * de 50 de ori a purtat banderola de căpitan al echipei naţionale

* este pe locul secund în topul celor mai tineri căpitani din istorie. Prima dată a fost la data de 28.03.2001, Georgia - România 0-2 (0-0) prel.CM. Avea 20 ani, 4 luni şi 2 zile. Pe primul loc este Graţian Sepi, cu o lună mai tânăr ca el.

*  de trei ori nu a fost titular în cele 75 de meciuri jucate.

 * este pe locul 12 în clasamentul all-time al selecţiilor

 * 2 este locul pe care se situează, după Gică Hagi, într-un clasament all-time al banderolelor

 * a jucat la două turnee finale EURO: 2000 şi 2008

 * a evoluat pe 3 posturi la echipa naţională: fundaş central, stânga şi mijlocaş defensiv.

*  o dată a fost eliminat de pe teren (cu Serbia, la Belgrad, 10.10.2009).

Mutu şi Chivu nu s-au antrenat cu restul jucătorilor

Noutăţi Bosnia

 Luaţi peste picior de Blazevici. Fostul selecţioner al Bosniei din perioada 2008-2009 nu dă nicio şansă României în meciul de la Zenica. " Sunt 100% convins că vom câştiga. La urma urmei, cine dracului e România? Să-i batem!", a spus Miroslav Blazevici, acum antrenor la naţionala U-23 a Chinei.

 Au citit ziarele româneşti. Selecţionerul Safet Susici a dezvăluit că-i motivează pe Dzeko şi compania cu declaraţiile „tricolorilor" din presa română.

„Am văzut ce-au zis şi chiar am lipit pe tablă în vestiar câteva din declaraţiile lor, decupate din ziarele româneşti, aşa ca o motivare", a spus Susici.

 Ibisevici şi Dzeko, în mare formă. La antrenamentul de joi seară, titularii Bosniei au învins cu 6-0 rezervele, Ibisevici (cu trei reuşite) şi Dzeko (cu două) arătând o mare poftă de joc. Misimovici, „prietenul" lui Hagi, şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor.

MAI CITEŞTE:

Cristian Chivu, operat după o accidendare gravă

Cristi Chivu şi-a ţinut soţia în casă de ziua ei!

Adelina Chivu îşi îndreaptă dinţii cu 2.700 de euro

Noutăţi România

Iancu se dă pe lângă Răzvan. După ce l-a criticat sever la meciurile precedente, pentru că de la Timişoara nu erau convocaţi jucători de la Timişoara, acum Marian Iancu schimbă foaia cu Răzvan: "Lotul a fost foarte bine dimensionat. Selecţia a fost bine făcută. Zicu acoperă cam aceeaşi zonă ca şi Mutu. Ianis nu poate juca în 4-4-2, însă în 4-2-3-1 ar da randament".

 Andone îl vrea pe Rădoi la naţională. "Fălcosul" este de părere că echipa naţională nu se poate dispensa de jucători precum Mirel Rădoi.

 "România are nevoie de el. Nu ştiu cine a greşit în acel conflict, dar pot spune că şi din Thailanda Mirel trebuia să vină la echipa reprezentativă", declară dinamovistul.

Kiriţă crede că Bosnia e de bătut. Fostul dinamovist spune că România trebuie să se impună chiar dacă Mutu şi Chivu nu vor fi pe teren: «La momentul acesta, cel mai important este să câştigăm cele trei puncte. Chivu şi Mutu sunt cei mai valoroşi jucători şi cu ei în teren ar fi altă motivaţie. Totuşi, chiar şi fără ei trebuie să câştigăm. Dacă nu batem Bosnia, atunci pe cine mai batem?»

Mai citeşte:

Doctorul lui Inter i-a  salvat viaţa lui Chivu

Am fost la spitalul din Verona. Chivu, ce coşmar!

Adelina Chivu este alături de soţul ei, la spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net