Chivu, meci de 600.000 €!

Ultima actualizare:

Massimo Moratti, preşedintele Interului, este recunoscut ca un personaj care aruncă cu banii în stânga şi-n dreapta când vine vorba de fotbal. Alvaro Recoba este exemplul perfect.

Uruguayanul a fost cel mai bine plătit fotbalist al planetei în perioada petrecută la Milano, cu un salariu de peste şapte milioane de dolari. Asta în situaţia în care performanţele echipei lipseau cu desăvârşire iar Recoba părea bătut în cuie pe banca de rezerve.

Imaginaţi-vă aşadar dărnicia lui Moratti în contextul actual, în care Inter domină de cinci ani Italia fotbalistică, a câştigat şi în acest sezon campionatul şi cupa şi este la un pas de realizarea „triplei", urmând a juca mâine finala Ligii Campionilor, împotriva lui Bayern München.

Pentru această performanţă, una istorică pentru fotbalul italian, Chivu şi compania vor încasa o primă fabuloasă de 600.000 de euro de căciulă. Chiar dacă suma este impozitabilă este fără îndoială cea mai mare primă de obiectiv obţinută vreodată de un fotbalist român.

Cristi are aşadar toate motivele să fie împăcat cu ideea că le-a refuzat pe Real Madrid şi Barcelona în 2007. Conform lui Giovanni Becali, impresarul său, cele două puteri spaniole l-au vrut pe Chivu, dar i-ar fi dat doar trei, respectiv 3,5 milioane de euro, în timp ce Inter i-a oferit un salariu anual de 5,5 milioane de euro pentru a o lăsa pe Roma.

La acesta se adaugă veniturile din publicitate realizate de român, estimate de revista Forbes la un milion de euro în 2009. Chivu are contracte de imagine cu Bergenbier, Vodafone, Samsung, Mercedes, Adidas şi Coca-Cola.

Citeşte şi:

Chivu, titular în finala Ligii Campionilor!

Chivu a luat 20 de bilete la finala Ligii!

Chivu pleacă mai devreme la Madrid de frica norului de cenusă

Chivu, primire de mare campion la Milano

Chivu, de trei ori campion!

Imagini unice din vestiarul lui Inter după finala Cupei Italiei - VIDEO

Chivu, suspendat o etapă în Italia

Chivu şi-a cerut scuze pentru gesturile obscene făcute romanilor

Chivu, afectat de lovitura la cap

Rămâne Cristi la Madrid?

Dacă va accepta provocarea de a antrena Realul din vară, tehnicianul portughez este hotărât să remanieze defensiva „albilor", iar una dintre soluţii este Cristi Chivu. Conform spaniolilor de la „As", ţintele sunt clare: unul sau doi fundaşi laterali puternici, de preferat de la Inter sau din campionatul Italiei. Numele vehiculate sunt cele ale lui Maicon (Inter) şi Kolarov (Lazio), însă surpriza ar putea apărea de la Cristi Chivu, un jucător aflat la "inima" lui Mourinho.

S-a relaxat la piscină.

La Madrid, delegaţia lui Inter a ajuns miercuri seară şi s-a cazat la hotelul „Mirasierra", locul tradiţional la care se reunesc înaintea meciurilor de pe teren propriu şi jucătorii lui Real Madrid. În imensul stabiliment, Cristi Chivu şi compania au fost repartizaţi la etajul nouă, însă majoritatea timpului liber îl petrec la piscine.

Madridul se îmbogăţeşte.

50 de milioane de euro, excluzând biletele de intrare la meci, este reţeta financiară a Madridului de pe urma zecilor de mii de suporteri italieni şi germani aşteptaţi la meci. Cea mai mare parte (peste 30 de milioane) va proveni din cazare şi transport, restul fiind prognozate prin shopping şi alte cheltuieli.

Primul român titular în finală

Chivu va deveni primul român titular într-o finală de Liga Campionilor, din 1992 încoace. Gazzetta dello Sport a anunţat ieri că Jose Mourinho s-a decis în privinţa primului „11" din meciul cu Bayern, optând pentru Chivu fundaş stânga şi urcându-l pe Zanetti în linia de mijloc. Până acum, doar Adrian Ilie a mai jucat în ultimul act al Ligii, dar a intrat pe teren în repriza secundă a finalei din 2000, când Valencia a pierdut cu 0-3 în faţa lui Real Madrid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net