China a depăşit Japonia şi a devenit a doua cea mai mare economie a lumii

Ultima actualizare:

    China a cunoscut o creştere economică continuă şi constantă
China a cunoscut o creştere economică continuă şi constantă

China a depăşit Japonia, devenind a doua mare economie a lumii, rezultatul a trei decenii de creştere susţinută a PIB, a anunţat şeful autorităţii de administrare a cursului de schimb de la Beijing, Yi Gang.

În funcţie de cât de rapid va creşte cursul de schimb al yuanului, China ar putea depăşi şi Statele Unite peste aproximativ 15 ani, devenind astfel cea mai puternică economie a lumii, potrivit previziunilor Băncii Mondiale, grupului american Goldman Sachs şi altor instituţii financiare.

"China este încă o ţară în curs de dezvoltare şi trebuie să fim destul de înţelepţi pentru a ne cunoaşte", a spus Yi Gang, când a fost întrebat dacă este momentul prielnic pentru ca yuanul să devină monedă internaţională, informează Adevărul.

Faptul că a depăşit Japonia oferă Chinei anumite motive de mândrie, însă venitul anual pe cap de locuitor, de circa 3.800 de dolari, este mult mai redus decât cel al Japoniei sau Statelor Unite, conform Chicago Tribune.

În prima jumătate a anului, economia Chinei a crescut cu 11,1%, comparativ cu perioada similară din 2009, iar pentru anul în curs specialiştii anticpează un avans de peste 9%, a mai spus Yi.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net