Cezar Preda: «La 15 septembrie 2011 vom avea uniforme în şcoli»

Citeste tot despre: 

Vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, iniţiatorul proiectului de lege care i-ar putea obliga pe elevi să poarte uniformă, a fost invitat, marţi, în studioul Adevărul, unde a explicat de ce a iniţiat acum acest proiect şi nu în cadrul Legii Educaţiei şi care sunt şansele de reuşită.

Deputatul a explicat că nu a dorit să introducă acest proiect în Legea Educaţiei pentru a nu întârzia adoptarea acesteia. “Ca parlamentar responsabil, ştiu ce a însemnat chinurile facerii legii Educaţiei. Nu am vrut să mai intru în corpul legii cu alte chestiuni pentru că nu aş fi făcut decât să dau apă la moară celor care nu vor ca această lege să iasă”, a explicat Cezar Preda.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda

De altfel, deputatul a subliniat că o decizie privind obligativitatea uniformei în şcoli ar trebui să fie luată la nivelul consiliilor de administraţie, dar cum acest lucru nu s–a întâmplat, este necesară o lege în acest sens.

“Toată lumea a spus că e mai bine cu uniformă, că telefoanele mobile nu trebuie să funcţioneze în timpul orei. Toate aceste decizii trebuiau luate în consiliile de administraţie, dar nu s-au luat. De aceea trebuie lege”, a spus Cezar Preda, la Special adevărul.ro.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că în corpul legii este prevăzut ca cei care beneficiază de burse să beneficieze şi de contravaloarea costului acestor uniforme. Potrivit directoarei de la Şcoala 194 din Bucureşti, costul unei uniforme variază între 100 şi 120 de lei.

Cezar Preda consideră că acest proiect are mari şanse de reuşită şi că din 15 septembrie 2011 elevii claselor primare şi gimnaziale vor purta uniformă. În plus, această lege nu e singura pe care el o consideră conexă unei reuşite a reformei.

"Mai aveam un proiect de lege în decembrie, în care am spus că se interzice accesul elevilor după ora 21.00, de duminică seara, până joi seara, în spaţiile publice, în afara situaţiilor în care sunt însoţiţi de părinţi sau tutore. Elevul vine obosit la şcoală după ce stă în localurile publice până la 2-3 noaptea", a mai spus Cezar Preda.

Eşti de acord cu obligativitatea uniformei în şcoli?

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1