Cele mai puternice cutremure din ultimii 50 de ani

Ultima actualizare:

IMAGINI LIVE Seism de 8,8 grade în Japonia.Tsunami de peste 10 metri! - VIDEO

Alerta de tsunami, extinsă pentru aproape toate coastele Pacificului

Premierul japonez: Nu au fost observate scurgeri radioactive

Gheorghe Mărmureanu este impresionat de tsunami-ul din Japonia dar îi linişteşte pe români

Până în prezent, cel mai violent seism înregistrat s-a produs în 1960 şi este cunoscut sub numele de Marele Cutremur Chilean, cu o magnitudine de 9,5 grade. Epicentrul seismului a fost lângă oraşul chilian Valdivia şi a provocat valuri de 25 de metri înălţime, care au măturat coastele statului Chile. Numărul total al victimelor nu este cunoscut, estimările USGS indicând că 1.655 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar pagubele s-au ridicat la 800 de miliarde de dolari. Există însă şi surse care susţin că au existat 5.700 de morţi.

VIDEOGALERIE Cutremurul din Japonia

Al doilea cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată s-a produs în 1964, în Alaska, şi a avut o magnitudine de 9,2, fiind urmat de valuri tsunami. Potrivit presei internaţionale, seismul a ţinut patru minute, iar numărul victimelor a fost de 131. 

Sute

de maşini, case, vapoare, măturate de tsunami! VIDEO ŞOCANT

Al treilea cutremur după intensitate a avut loc în 2004 şi a fost cel mai puternic din Indonezia: 9,1 grade. Peste 227.000 de oameni au murit sau au fost daţi dispăruţi, iar alţi 1,7 milioane au rămas fără casă. Sesismul a provocat valuri tsunami în 14 state.

În 2005, provincia Sumatra de Nord din Indonezia a fost zguduită de un cutremur de 8,6 grade, peste 1.400 de oameni pierzându-şi viaţa.

 În 2008, un cutremur de 7,8 grade s-a produs în provincia Sichuan, din China. Seismul a provocat moartea a peste 70.000 de oameni.

 În 2010, un seism cu magnitudinea de 7,2 grade a lovit Haiti, lăsând în urmă peste 200.000 de morţi şi peste 300.000 de răniţi.

În această dimineaţă Japonia a fost zguduită de un seism de 8,8 grade Richter în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, iar autorităţile au emis o alertă de tsunami, valurile putând ajunge până la şase metri înălţime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net