Cele mai bune poziţii de sex pentru gravide

Ultima actualizare:

Chiar dacă unele persoane cred că sexul în timpul sarcinii este riscant, adevărul este că nu există niciun risc, nici pentru mamă, nici pentru bebeluş.

Ceea ce trebuie luat în considerare este burtica mămicii, motiv pentru care există o serie de poziţii sexuale indicate pentru ca perechea să se poată iubi şi în această perioadă.

Sunt femei care nu se simt atractive în timpul sarcinii sau le este teamă să întreţină relaţii sexuale cu iubitul lor, pentru a nu-i face nimic rău bebeluşului. Fiţi liniştite! Totul e ok!

Iată câteva dintre acestea:

Pentru primele luni de sarcină se recomandă poziţia ”Faţă în faţă

Această poziţie permite o apropiere plină de tandreţe. Vă puteţi admira partenerul, îl puteţi mângâia şi săruta în voie. El stă aşezat pe scaun cu picioarele strânse, iar tu, în braţele lui, întoarsă cu faţa spre el. Alege-ţi un scaun solid şi comod pentru a nu avea surprize neplăcute. Evită această poziţie dacă ai trecut de jumătatea celui de-al doilea trimestru de sarcină.

Spre sfârşitul sarcinii poţi încerca ”La marginea patului” Este o poziţie foarte bună pentru ultimul trimestru al sarcinii. Partenerul îngenunchează la marginea patului şi astfel nu presează pe abdomen. Dacă doreşti, îţi poţi ţine un picior ridicat, sprijinindu-l pe un scaun.

Vezi aici mai multe poziţii indicate pentru gravide.

Citeşte şi:

Sexul în timpul sarcinii. Ești pro sau contra?

Muzică pentru nenăscuţi: a apărut centura cu boxe pentru gravide

Cercetare: Sarcina reduce riscul de cancer mamar

Vedetele de la Hollywood, înainte şi după naştere

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net