Cele mai bune ceaiuri de iarnă

Ultima actualizare:

Iată care sunt cele mai bune infuzii pentru sezonul rece.

Ceaiul de mere scade febra

Gustoasele mere nu sunt doar „furnizoare" de vitamine. Coaja lor are câteva efecte miraculoase pentru organismul nostru.

Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul. În plus, are şi un gust foarte bun.

Măceşele întăresc sistemul imunitar

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Este foarte potrivit în sezonul rece, când simptomele răcelii ne dau târcoale.

Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din una sau două linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.

Urzica, un bun detoxifiant

Conţine hormoni vegetali, săruri minerale (în special calciu, potasiu, magneziu, fier, silicon, nitraţi), flavonoide, precum şi vitamine.

Ceaiul de urzică este eficient în tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gât, bronşitelor şi combate anemia şi astenia de primăvară. Se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Pătlagina ne scapă de tuse

Dacă afecţiunea a apărut deja, atunci trebuie să folosim antitusive, cum ar fi: nalba-mare, potbalul, pătlagina. Putem să le preparăm sub formă de infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă la o cană de apă clocotită.

Se îndulceşte şi se beau două căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau în amestec, în părţi egale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net