Cel mai mare organism viu de pe Pământ are un diametru de peste 5 kilometri

Ultima actualizare:

Organismul se numeşte Armillaria Ostoyae, cunoscută popular sub numele de ciuperca de miere, şi a ajuns să aibă o reţea de filamente de aproximativ 5,6 kilometri.

Ciuperca a început de la un singur spor, prea mic pentru a fi observat fără un microscop, şi şi-a întins filamentele printr-o pădure timp de aproape 2400 de ani, ucigând copacii din calea sa. Acoperă acum circa 800 de hectare din pădurea Malheur situată în estul Statului Oregon.

Potrivit The Independent, ciuperca a a pătruns în Pământ la o adâncime de aproape un metru, având efecte dezastruase pentru copacii.

Ciuperca a fost descoperită de Catherine Parks, un om de ştiinţă de la Pacific Northwest Research Station din Oregon. Ea a delimitat o zonă cu copaci morţi şi a cules mostre de la 112 rădăcini. A identificat ciuperca printr-un teste ADN. Comparând culturile a descoperit că 61 dintre ele proveneau de la acelaşi organism, ceea ce înseamnă că această ciupercă a crescut mult mai mare decât orice alt organism.

Sursa citată susţine că o altă astfel de ciupercă a fost descoperită în anul 1992 în Statul Washington, acoperind circa 600 de hectare, în apropierea muntelui Adams.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net