Cel mai longeviv jandarm român a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 101 ani

Ultima actualizare:

Veteranul Crăciun Pantea s-a născut în 1910, în localitatea bihoreană Călacea. 22 de ani mai târziu a fost încorporat în rândul Jandarmeriei Romane, fiind lăsat la vatră în 1933, cu gradul de sergent, relatează Adevărul.

Zece ani mai târziu, odată cu intrarea României în război, Pantea Crăciun a primit ordin de concentrare, care l-a trimis direct pe front.

"Am venit astăzi să-l felicităm pe veteranul locotenent în rezervă Crăciun Pantea, cel mai longeviv jandarm. Este practic o istorie vie", a declarat colonel Adrian Bîcleşanu, comandant IJJ Arad.

Acum locotenent în rezervă, jandarmul veteran a făcut parte din Batalionul de Jandarmi din Divizia 19, Română şi a căzut prizonier, în timpul luptelor date pe teritoriul URSS, pe 26 aprilie 1944. După 7 ani a fost eliberat, ajungînd în ţară la 21 aprilie 1951.

"Sunt bine, doar că acum sunt puţin răcit. Secretul este să nut e laşi să mai bei câte un pahar de vin şi de ţuică", a declarat locotenent (r) Crăciun Pantea.

Astăzi, la împlinirea a 101 ani, jandarmul centenar a fost felicitat de urmaşii săi jandarmi cu tort şi şampanie, alături i-au fost şi soţia, copiii şi stră-stră-nepoţii.

Cât despre secretul longevităţii sale, Crăciun Pantea le-a mărturisit celor interesaţi că nu a făcut nimic deosebit şi a mâncat şi a băut, precum un om obişnuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net