«Cea mai slabă Italie din istorie!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Eliminarea ruşinoasă a campioanei mondiale de la turneul final african încă din faza grupelor a produs un val de reacţii vehemente la adresa echipei pregătite de Marcello Lippi, considerat principalul vinovat pentru situaţia Italiei.

Citeşte şi:

Buffon: "Merităm să fim eliminaţi"

Italia, în lacrimi!

Italia plăteşte preţul succesului lui Inter!

Presa europeană se întrece în titluri după eliminarea Italiei

"Nu s-a întâmplat niciodată ca Italia să plece de la Cupa Mondială fără să câştige nici măcar o partidă. Lippi şi-a terminat mandatul de selecţioner cu un bilanţ dezastruos: două egaluri şi o înfrângere, cu modesta echipă a Slovaciei", au rezumat ziariştii de la "Gazzetta dello Sport" situaţia "Squadrei Azzura".

Ziariştii din Penisulă s-au dezlănţuit şi au catalogat actuala naţională ca fiind cea mai slabă din istorie:"«Totul adevărat» am scris în urmă cu patru ani. «Totul negru» trebuie să scriem astăzi. Suntem eliminaţi de la Cupa Mondială după ziua cea mai cumplită şi întunecată din istoria echipei naţionale de fotbal".

Vezi aici rezumatul partidei Slovacia - Italia

La fel de acizi au fost şi jurnaliştii torinezi de la TuttoSport." «Mozzarelle Azzurre». Naţionala Italiei, a fost învinsă de Slovacia (2-3) şi a terminat ultima".

Fotbaliştii lui Lippi nu au fost iertaţi nici de "Il Messaggero", care a taxat dur prestaţia lamentabilă a campionilor mondiali din meciul decisiv din grupă: "Italia înfrântă şi pleacă fără onoare. Naţionala a fost eliminată de la Cupa Mondială cu cel mai slab rezultat din istoria sa. «Squadra Azzura» a fost dominată şi învinsă de Slovacia". "Ruşine! A fost o Italie de neprivit. Vinovaţi sunt Lippi, jucătorii şi federaţia" au spus cei de la "Corriere dello Sport".

Vezi

aici toate informaţiile, clasamentele şi rezultatele de la Cupa Mondială 2010 - INFOGRAFIE INTERACTIVĂ

Cauzele unui faliment anunţat

Selecţia neinspirată făcută de Marcello Lippi, care a lăsat acasă jucători de creaţie, precum Del Piero, Totti sau Cassano.

Probelemele întâmpinate de axul Buffon (accidentat) – Cannavaro (ieşit din formă) – Pirlo (accidentat), cel care a dus greul la Cupa Mondială din 2006.

simeon stalpnicul png

Lipsa jucătorilor de perspectivă, care să pună bazele unei noi generaţii. „Marile speranţe” erau puse în Chiellini, Marchisio,  Rossi şi Gilardino, însă toţi au dezamăgit.

 Baza de selecţie precară oferită de campionatul italian. Sugestiv, campioana Inter Milano nu avut niciun jucător în lotul Italiei.

Vezi aici imagini de la ultimul meci al Italiei la Cupa Mondială

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net