Ce trebuie să faci înainte şi după sex ca să ai o viaţă sexuală sănătoasă

CLIIMA20120618_0085_1.jpg

ce trebuie sa faci inainte si dupa sex
Citeste tot despre: 

Igiena intimă şi sănătatea psihică suntputernic influenţate de obiceiurile dinainte şi de după sex. Terapeutul în probleme sexuale Dr. Jane Greer recomandă folosirea anticoncepţionalelor ca metodă contraceptivă.

Acesta susţine că pe lângă faptul că momentele romantice din timpul actului sexual pot fi stricate din cauza pauzelor necesare pentru punerea prezervativului sau a diafragmei, mai sunt şi alte aspecte ce ţin de sănătate şi care nu pot fi neglijate. Specialistul susţine că folosirea diafragmei poate creşte riscul de infecţii.

Preludiul este de asemenea o etapă care nu ar trebui sărită. Preludiul poate include diverse tipuri de metode care să ajute partenerii să se relaxeze şi să se exploreze, precum masajul, săruturile, mângâierile.

Sex-terapeutul recomandă ca după terminarea actului sexual, partenerii să prelungească momentul de intimitate prin îmbrăţişări, conversaţii romantice despre senzaţiile din timpul actului, etc.

Un alt pont „servit" de sex-terapeut îl reprezintă gustarea de după sex. Specialistul recomandă cuplurilor să-şi achiziţioneze un minifrigider pe care să-l pună în dormitor şi în care să păstreze diverse gustărele. Astfel, momentele de intimitate vor fi prelungite cât mai mult.

Chiar dacă nu este unul dintre cele mai romantice gesturi, urinatul înainte şi după sex este recomandat deoarece poate preveni infecţiile urinare.


Loading...