Ce puţin consumă Honda CR-Z!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Arată bine, se vrea sportivă şi consumă cât un scuter! Cu Honda CR-Z, ultima creaţie a japonezilor, simţi că eşti într-o maşină sport, dar şi că eşti ecologist: are motor hibrid, care consumă benzină doar cu picătura.

Am aşteptat nerăbdător să pun mâinele pe volanul sportivei Honda şi nu a fost în zadar. Din clipa în care m-am urcat în ea am avut şi o surpriză: bordul arată de parcă eşti într-o navă spaţială, iar scaunele sport îţi dau senzaţia că eşti într-un adevărat bolid.

Consola de bord nu este plină de butoane şi are doar ce-ţi trebuie. Cele mai importante sunt în stânga volanului: trei butoane, Econ, Normal şi Sport care-ţi permit să schimbi modul de rulare a autoturismului.

Primul te ajută să mergi cât mai economic posibil, al doilea Normal, îţi permite să „alergi" cu maşinuţa, iar cel de-al treilea, Sport, transformă complet motorul, într-unul agresiv.

Cel mai mult m-a surprins, însă, consumul. Cele două motoare se ajută unul pe celălalt, astfel că în oraş consumul nu sare de 6 litri/100 km.

La o plimbare din Bucureşti până la Sinaia, circa 130 de kilometri, afişajul computerului de bord a fost cât se poate de concludent: când am plecat din Sinaia mai aveam combustibil pentru 185 de kilometri, iar când am ajuns în Capitală îmi arăta că pot să mai merg 130. Deci pentru mototul hibrid al Hondei, drumul de aproape 130 de kilometri a fost ca unul de 50.

E spaţioasă doar în faţă

Honda CR-Z este şi la caroserie gândită ca o maşină sport. Are doar trei uşi, iar în spatele scaunelor generoase din faţă a fost pusă, mai mult de formă, o banchetă pe care nici măcar un copil nu poate sta confortabil, la un drum mai lung.

Portbagajul de circa 215 litri este suficient, însă, doar pentru doi tineri care vor să tragă o fugă până la munte sau la mare.

simeon stalpnicul png

Are şi motor electric

Honda continuă şi cu CR-Z ce a început cu modelul Insight. Sub capota sportivei se află un motor hibrid, benzină-electric. Cel pe benzină are o capacitate de 1.500 de centimetri cubi şi dezvoltă 115 cai putere.

Aceştia par a fi, însă, mai mulţi atunci când apeşi pe butonul „Sport". Sunetul motorului şi a evacuarii se schimbă, iar propulsorul se turează mult mai mult. Mersul doar în modulul Sport afectează totuşi consumul acesta urcând chiar şi la 7 litri/100 km.

simeon stalpnicul png

Date tehnice

 Motor: hibrid 1.497 cmc

Putere maximă: 114 CP benzină, 14 CP electric

Cutie de viteze: manuală 6 trepte

Greutate: 1.245 kg

Volum portbagaj: 214+19 litri

Consum (urban/extra/mixt): 6.1/4.4/5 (l/100km)

 Lăţime: 1.740 mm

Lungime: 4.080 mm

 Înălţime: 1.395 mm

Preţ: 26.015 euro cu TVA

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net