Ce înseamnă Tiguan? Dar Carrera? Iată secretul numelor de maşini!

Ultima actualizare:

Şi cum denumirea unui concern sau chiar a versiunilor ce ies pe porţile uzinelor sunt atât de importante, multe branduri auto aleg varianta cea mai sigură şi poate mai puţin impresionantă. Aşa se face că toate modelele ale unor coloşi ai industriei "pe patru roţi" se identifică printr-o succesiune de litere şi/ sau cifre (Mercedes-Benz, Jaguar, BMW, Volvo, Alfa Romeo, Audi, Peugeot şi alţii).

În asemenea cazuri, de cele mai multe ori, când în titulatura maşinii se află un "X" aceasta ar trebui să fie un SUV (BMW X5, Volvo XC90, Infiniti EX, Lincoln MKX, etc) - dar nu este o regulă (una dintre excepţii fiind berlina Jaguar XF). Iar cifrele ar trebui să arate clasa din care face parte modelul şi motorizarea de care dispune - cele mai cunoscute sunt autovehiculele Mercedes-Benz care printr-o anume combinaţie de litere şi cifre arată clasa, tipul caroseriei şi motorul de sub capota autovehiculului.

De exemplu: Mercedes-Benz S320 aparţine de clasa "S", gama de lux a concernului şi este dotat cu un motor de 3,2 litri. Daca lângă "S" este şi un "L" rezultând seria "SL" atunci avem de a face cu un coupe supersport. Explicaţiile pot continua cu modelele SLK, SLR, CL, CLK sau CLS, fiecare având specificul său.

image

De partea cealaltă a stilului se află producătorii care-şi identifică fiecare model cu câte un nume: Volkswagen, Renault, Porsche, Lamborghini, Toyota şi alţii. Iar fiecare denumire are câte o semnificaţie aparte. Murcielago este numele unui taur care a supravieţuit celor 28 de lovituri de sabie ale unui mare toreador, în anul 1879. Atât de impresionat a fost luptătorul încât a ales să-i cruţe viaţa puternicului animal.

Astfel, VW Tiguan provine prin alătuarea termenilor "tiger" (n.r. - tigru) şi "iguana", iar Golf-ul a fost comercializat pe continentul nord-american sub numele de VW Rabbit (n.r. - iepure) datorită faptului că s-a vrut a fi o maşină rapidă, sportivă agilă şi uşor de manevrat. Dar cel mai celebru model VW este "Beetle" care în limba engleză înseamnă "buburuză".

image

Japonezii de la Toyota (oraş japonez în care se află sediul central al companiei) au preferat cuvintele latine: Avensis, Prius, Auris, Corolla. Iar nemţilor de la Porsche le-a plăcut un termen iberic astfel că cel mai renumit model al gamei, Carrera înseamnă cursă, întrecere în limba spaniolă.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net