Ce atâta grabă? Hoţul a furat tablourile în şapte ore!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După un scenariu desprins parcă din filme, un tânăr de până în 30 de ani a furat dintr-o vilă din Piatra Neamţ nouă tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Corneliu Baba, Octav Băncilă şi Ştefan Popescu. Experţii estimează valoarea operelor de artă dispărute la cel puţin 300.000 de euro.

Bărbatul a pătruns marţi seară în locuinţa Victoriei Stoiciu (72 de ani) şi a ameninţat-o cu un cuţit. Apoi, a acţionat în tihnă: a întrebat-o pe femeie care sunt cele mai valoroase obiecte din casă.

Citeşte şi:

Tabloul lui Grigorescu, căutat cu «mascaţii»

Două tablouri foarte valoroase dispărute de 10 ani, au fost găsite

Cele mai valoroase obiecte de artă furate de-a lungul istoriei

A demontat cu grijă rama de la tablouri, a împachetat pânzele şi le-a aşezat într-o geantă sport luată tot din casă, alături de celelalte obiecte de valoare.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Bărbatul a mai luat statuete din fildeş, un ceas de buzunar de aur şi suma de 1.410 lei", a spus Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Apoi, a legat-o la mâini ca să nu poată suna la poliţie.

Acesta a imobilizat şi o vecină de 70 de ani venită în vizită la Victoria Stoiciu. După aproape şapte ore, hoţul a părăsit casa. Femeile legate au fost descoperite la scurt timp de fiica vecinei, care, văzând că mama ei nu se întoarce acasă, a venit să vadă ce se întâmplă.

Victimele le-au spus poliţiştilor că hoţul are în jur de 30 de ani, înălţimea de 1,70-1,75 metri şi că purta o pereche de pantaloni de trening negri, un hanorac închis la culoare şi adidaşi.

Uite cu ce opere a fugit hoţul

„Flori” - Ştefan Popescu

„Natură moartă” - Corneliu Baba

„Peisaj” - Nicolae Grigorescu

 „Băiat” - Nicolae Grigorescu

 „Car cu boi” - Nicolae Grigorescu

„Fată pe piatră” – Nicolae Grigorescu

 „Vaci” – Ştefan Luchian

 „Flori galbene” – Nicolae Tonitza

 „Fructe” – Octav Băncilă

Hoţul fila casa de câteva săptămâni

Pentru a da de urma hoţului, poliţiştii au folosit un câine de urmă. Cu ajutorul animalului, au descoperit că vila familiei Stoicu a fost filată dintr-o casă părăsită, din apropiere.

Potrivit unei surse din rândul anchetatorilor, câinele de urmă ar fi mers până în intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Liliacului, unde hoţul s-ar fi urcat într-o maşină.

În această zonă locuiesc Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, şi familia Mararu. Şoric a fost demis de la vârful IPJ după ce interlopul Gheorghe Mararu a fost asasinat, iar omul legii i-a luat apărarea. Vecinii spun că membrii familiei Stoiciu erau nişte oameni retraşi, dar înstăriţi.

Anchetatorii au încercat să ia urma fugarului cu ajutorul câinilor poliţişti

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net