Cazuri celebre de dopaj: Mutu recidivează

Ultima actualizare:

În 1991 şi 1994, poate cel mai mare fotbalist din istorie, Diego Armando Maradona, a fost depistat pozitiv cu cocaină şi suspendat câte un an şi trei luni.

Colegul lui din echipa naţională a Argentinei, Claudio Caniggia, pe când juca la AS Roma, a fost depistat şi el tot cu cocaină şi suspendat un an şi două luni. Actualul antrenor al Barcelonei, Josep Guardiola, a fost prins consumând nandrolon pe când juca la Brescia.

Între anii 1995-1998 şi Alesandro del Piero a fost depistat cu EPO dar, şi în zilele noastre ancheta este în desfăşurare. Un alt caz celebru în lume este şi Rio Ferdinand care juca la Manchester United şi a refuzat să se supună unui control antidoping în septembrie 2003. A fost suspendat opt luni.

În România au fost depistaţi pe 9 iunie 2001 cu nandrolon Aurel Neaga şi Cristian Buturugă. Pe 17 iunie 2004 şi Nicolae Grigorie de la FC Braşov a fost găsit dopat cu norandrosteron. A fost suspendat şase luni şi amendat cu 3000 de euro.

Suspendarea a fost redusă la trei luni. Adrian Senin şi actualui jucător al Unirii Urziceni, Iulian Apostol (ambii jucau la Farul Constanţa) au fost găsiţi dopaţi cu furosemid, fiind suspendaţi şase luni şi amendaţi cu 2000 de euro fiecare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net