Cazul Mailat revine în instanţă

Ultima actualizare:

Sentinţa din cazul Mailat o fost explicată pe parcursul a 29 de pagini de către preşedintele completului de judecată din recurs, Antonio Cappiello. Documentul a fost făcut public ieri şi a stârnit deja curiozitatea presei care încearcă să înţeleagă „logica judiciară”.

Anchetă superficială, dar luată în calcul

Primul aspect care iese în evidenţă este severitatea pedepsei, închisoarea pe viaţă, bazată pe o anchetă pe care acelaşi judecător care a emis sentinţa o numeşte „superficială”. Magistratul a trimis dosarul procurorilor pentru a lămuri prezenţa şi rolul complicilor în moartea Giovannei Reggiani.

Tot Cappiello se plânge şi de colegii lui de la Secţia a III-a a Curţii cu Juri de la Roma, care în primul proces i-au recunoscul lui Mailat circumstanţe atenuante. Magistratul numeşte „incoerentă” motivaţia atenuantelor din sentinţa precedentă, în care se afirmă că „Mailat era beat iar victima s-a apărat cu demnitate”.

Procurorii trebuie să-i găsească pe complici

„Nu se înţelege motivul pentru care poate fi considerată circumstanţă atenuantă faptul că victima s-a apărat, când de fapt acest lucru a dus la uciderea ei”, explică judecătorul. „Nu era necesar ca Mailat să folosească acea inumană violenţă şi să o abuzeze sălbatic pe doamna Reggiani, aceste lucruri i-au cauzat moartea”, continuă Cappiello.

Odată cu depunerea motivaţiei sentinţei, judecătorul a ordonat procurorilor reluarea anchetei pentru elucidarea misterului care încă planează deaspura delictul de la Tor di Quinto. La dosar există cel puţin o declaraţie, cea a lui Nicolae Clopotar, în care se afirmă că Mailat era însoţit de alte două persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (30) jpg
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net