Câte belele am avut în 2009!

Ultima actualizare:

Disponibilizări700.000 de angajaţi au rămas fără locuri de muncă

Mii de firme au găsit soluţia „salvatoare" pentru a depăşi criza: au concediat în valuri angajaţii. Potrivit ultimelor date ale ANOFM, la 1 decembrie 2009, erau în şomaj 683.123 de persoane, cea mai mare cifră din ultimii 5 ani şi 7 luni. Rata a ajuns la 7,5%, dar în judeţele Mehedinţi şi Vaslui, proporţia era de 13%.

Şi în decembrie, au rămas fără un loc de muncă alţi circa 20.000 de muncitori. Se estimează că rata şomajului, în 2009, a ajuns la 8%, adică peste 700.000 de oameni fără serviciu. Dintre aceştia, doar aproximativ 470.000 primesc indemnizaţii.

Accidente cumplite2.600 de morţi şi 8.300 de răniţi în evenimente rutiere

Numai în zilele de Crăciun au avut loc 85 de accidente rutiere grave, în care 23 de persoane au murit, iar alţi 77 de oameni au fost răniţi grav. În România, se produc cele mai grave accidente rutiere din Europa, spun statisticile.

Ultimele date arată că au fost peste 9.400 de accidente rutiere, în care au murit 2.600 de persoane şi au rămas schilodite pe viaţă circa 8.300 de persoane.

4 piloţi decedaţiCinci incidente aviatice grave!

Pe 5 iunie, comandantul aerodromului din Clinceni, Mihai Dobre, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. La 4 iulie, Costel Mugurel Uţă şi-a pierdut viaţa după ce un avion ultrauşor Festival nu a mai răspuns comenzilor.

La 25 august, Teodor Pantea a fost grav rănit după ce a ratat decolarea şi s-a prăbuşit 100 de metri. Bărbatul de 54 de ani, din Târgu Mureş, a murit la scurt timp după incident. Pe 28 august, instructorul de zbor Mihai Ungureanu şi-a pierdut viaţa după ce avionul nu a mai răspuns comenzilor şi a căzut în bot.

Trenurile morţiiVieţi curmate pe calea ferată

Un adevărat carnagiu s-a întâmplat în acest an, lângă localitatea Scânteia, la 7 august, judeţul Iaşi: 14 persoane au murit, iar două au fost grav rănite, după ce un tren de persoane a intrat în plin într-un microbuz.

Alte două trenuri de persoane şi unul de marfă au sărit de pe şine în aceeaşi zi! La 21 septembrie, lângă Craiova, un accelerat cu 200 de călători a deraiat: au fost 15 răniţi. La Boju, lângă Cluj, un tren de 36 de vagoane s-a răsturnat şi a poluat grav solul cu 3.000 de tone de ţiţei.

Activitate seismică intensă904 cutremure de mici dimensiuni au zgâlţâit România

O mulţime de prezicători au băgat frica în români, anunţând un cutremur devastator. Gheorghe Mărmureanu, directorul INFP, ne-a liniştit şi a anunţat că vor mai trece câţiva ani până va veni „unul mare", dar care va fi de magnitudine peste 7 grade pe scara Richter şi va face ravagii. Totuşi, anul acesta, în România şi imediat lângă ţara noastră, s-au înregistrat 904 seisme.

Majoritatea au fost mici şi foarte mici, în zona Vrancei, dar au fost mişcări şi în Banat, în Marea Neagră, lângă Câmpulung Muscel, în Transilvania. Ne-au speriat cel de magnitudine 5,3 pe scara Richter, din 27 aprilie, şi cel din 26 decembrie, de 4,2 grade, pe care mulţi români le-au simţit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net