Castravetele mexican, medicament pentru diabetici

Minune în serele cercetătorilor buzoieni! Un castravete mexican, cu proprietăţi curative, aclimatizat de horticultori, a ajuns deja în pieţele din Buzău. Planta va fi “mană cerească” pentru cei dependenţi de insulină.

Alături de castravetele "grenadă" sau cel alb, roşia în două culori sau cea cu puf de piersică, ori în formă de gogoşar, cercetătorii buzoieni au reuşit aclimatizarea castravetelui mexican ce explodează şi îşi aruncă seminţele în momentul în care ajunge la maturitate.

VEZI AICI POVESTEA COMPLETĂ A CASTRAVETELUI MEXICAN

Castravetele  mexican explodează şi îşi aruncă seminţele în momentul în care ajunge la maturitate


Acesta din urmă este de departe mândria cercetătorilor! Doctorul în horticultură Costel Vânătoru susţine că acest castravete, al cărui exterior seamănă cu pielea unui cameleon şi îşi are originile în Mexic, este un remediu natural pentru diabet.

«Lacrima lui Iov» tratează cancerul la plămâni

Cuibul de rândunică leac pentru inimă

Cornul de rinocer face miracole de 2.000 de ani

Frunza Ranlung damdawi ucide cancerul

Coralul, secretul vieţii fără bătrâneţe

„S-au făcut de mult timp studii ample la nivel mondial care relevă cantitatea mare de inulină, din care se fabrică insulina, conţinută de această plantă. Industria farmaceutică a preluat imediat această plantă şi veţi găsi în farmacii medicamente pentru diabetici fabricate din acest castravete", a spus Vânătoru.

Castravetele «grenadă»  creşte în locaţii exotice, dar a fost aclimatizat la Buzău


Comercianţii de legume au rămas cu gura căscată când au văzut pentru prima dată un specimen de castravete mexican.

Roşia în două culori a fost obţinută prin încrucişarea tomatelor clasice cu roşia „galbenă”


„Este foarte ciudat, n-am mai văzut aşa ceva. Dacă ajută şi la diabet, cred că o să avem clienţi cu duiumul! Sunt curios când o să apară şi seminţele la vânzare" ne-a mărturisit Gabriel Popescu (42 de ani), comerciant de legume, în piaţa centrală din Buzău.

Castravetele alb nu are clorofilă şi este folosit la prepararea cremelor cosmetice


«Castravetele este folosit în tratarea diabetului de tip 1 şi 2»

Farmaciştii confirmă calităţile castravetelui mexican.

„Există capsule care conţin 500 de mg de extract uscat din fructele acestei plante.Aceste medicamente naturiste reprezintă o insulină verde, pentru că reduce remarcabil glicemia, motiv pentru care castavetele este folosit cu succes în tratatarea diabetului de tip 1 si 2. Una din substanţele active este momordina, iar cealaltă este inulina. Din nefericire, bolnavii nu prea ştiu de aceste remedii naturiste şi folosesc produse de sinteză" a declarat Lucica Neagu, farmacist în Buzău.

Vezi mai multe imagini în Mediacenter!Loading...