Cârstea a fost răpus de cancer

Ultima actualizare:

    Pe lângă Gloria Bistriţa, Cârstea a mai antrenat FC Argeş, Dacia Piteşti, FC Olt, Chimia Rm. Vâlcea, Unirea Alba Iulia şi Gloria Buzău
Pe lângă Gloria Bistriţa, Cârstea a mai antrenat FC Argeş, Dacia Piteşti, FC Olt, Chimia Rm. Vâlcea, Unirea Alba Iulia şi Gloria Buzău

Constantin Cârstea, fostul antrenor al lui FC Argeş şi al Gloriei Bistriţa, s-a stins din viaţă duminică noaptea şi va fi înmormântat, miercuri, la cimitirul Sf. Gheorghe din Piteşti, acolo unde îşi duce somnul de veci şi Nicolae Dobrin.

Vestea morţii lui Constantin Cârstea a zguduit lumea fotbalului românesc. Fost antrenor la FC Argeş şi Gloria Bistriţa, „CFR"-ul, aşa cum îi spuneau toţi care l-au cunoscut, a decedat duminică noaptea, la ora 3.30, acasă, în localitatea Smeura, din apropierea Piteştiului, unde se retrăsese de zece ani.

În urmă cu doi ani şi jumătate fusese diagnosticat cu cancer osos, însă a ascuns boala. Soţia şi cei doi copii ai săi erau singurii din familie care ştiau că face tratament cu citostatice.

A descoperit boala în 2007, când a mers la un control medical, pentru că nu se simţea bine. A trecut imediat pe tratament, însă starea sănătăţii sale s-a agravat după atacul cerebral pe care l-a suferit anul acesta, pe 9 august.

Se întâmpla la o săptămână după ce şi-a înmormântat mama. Decesul mamei l-a afectat foarte tare, spun membrii familiei sale.

După ce a ieşit din comă şi după ce a fost operat pe creier, la o clinică de specialitate din Cluj, Constantin Cârstea s-a simţit mai bine. A venit acasă şi a continuat tratamentul, unul foarte costistor, pentru asigurarea căruia familia a trebuit să vândă un teren.

„CFR-ul", poreclă pe care i-a pus-o Leonte Ianovschi, la juniori, deoarece Cârstea terminase liceul CFR din Piteşti, vorbea des la telefon cu Jean Pădureanu, despre situaţia de la Gloria Bistriţa.

Problemele au reapărut însă în urmă cu două săptămâni. De atunci nu a mai ieşit din casă şi nu a mai vorbit cu nimeni, în afara soţiei, a celor doi băieţi ai săi şi a unei nepoate din America, care a venit în ţară în urmă cu trei săptămâni pentru a-l prinde în viaţă.

Acesteia i-a mărturisit marele său regret al vieţii sale sportive. În 1998, când era antrenor al selecţionatei „B" a României trebuia să plece într-un turneu amical în America Latină. A ajuns însă doar până la aeroportul Otopeni. Nu a avut curaj să urce în avion, deoarece avea teamă de zbor şi a preferat să rămână acasă.

Două titluri ca jucător, o cupă ca antrenor

Ca fotbalist, Constantin Cârstea a jucat pentru o singură echipă: FC Argeş. A fost fundaş central (244 de meciuri şi 8 goluri în Liga I, o selecţie la naţională), fiind coleg de generaţie cu Dobrin, alături de care a câştigat două titluri de campion, în 1972 şi 1979.

E unic în istoria lui FC Argeş, fiind singurul dintre foştii jucători ai echipei care a ocupat atât funcţia de antrenor, cât şi pe cea de preşedinte. Ca antrenor (430 de meciuri în Liga I) , deţine un record greu de egalat. A fost 11 sezoane la rând antrenorul Gloriei Bistriţa cu care a câştigat Cupa României, în 1994.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net