Carne artificială pentru a hrăni cele 9 miliarde de oameni din 2050

Ultima actualizare:

Iar cea mai probabilă soluţie pe care o întrevăd oamenii de ştiinţă ai lumii este producerea de carne artificială în laborator, pentru a putea hrăni cele 9 miliarde de oameni, cifră estimată pentru totalul populaţiei din anul 2050.

Beddington susţine că nici măcar noile tehnologii precum mutaţiile genetice sau îngrăsămintele nu vor putea asigura necesarul alimentar în deceniile ce urmează, mai ales că schimbările climatice şi deficitul de precipitaţii înregistrat în zonele agricole vor afecta serios producţia de hrană.

În plus, nu prea mai există suprafeţe de teren ce pot fi utilizate pentru agricultură, pentru a furniza o creştere a producţiei de aproape 70% necesară în următorii 40 de ani, singura soluţie viabilă fiind producerea de hrană în laborator.

"Sunt două mari căi pe care putem transforma producţia de carne şi lapte în viitorul apropiat. Una este carnea artificială iar a doua este nanotehnologia care va putea asigura o medicaţie mult mai eficientă pentru animalele de crescătorie", explică dr. Philip Thornton, om de ştiinţă în cadrul Institutului Internaţional de Cercetare Zootehnică din Nairobi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net