Cardurile de debit de la Banca Românească nu vor putea fi folosite în noaptea de luni spre marţi

Ultima actualizare:

Banca Românească întrerupe funcţionarea sistemului informatic de carduri de debit, în noaptea de luni spre marţi, între orele 23:00 şi 06:00, astfel încât clienţii nu vor putea utiliza cardurile pentru plăţi la comercianţi şi retrageri de numerar, în România sau în străinătate, informează Mediafax

Banca implementează un sistem intern de autorizare on-line a tranzacţiilor efectuate de către clienţi, începând de marţi, 15 septembrie, se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Prin intermediul noului serviciu, clienţii vor avea posibilitatea să deţină un singur cont curent care să fie debitat prin intermediul cardului de debit, dar şi prin alte modalităţi, respectiv retrageri numerar, transferuri, plăţi inclusiv prin serviciul de internet banking. Disponibilul din contul curent va fi actualizat instant, clienţii având acces imediat la sumele cu care se alimentează contul curent.

În plus, acelaşi cont curent la care există acces prin cardul de debit poate fi utilizat şi pentru plata ratelor de credit sau pentru constituirea unui depozit.

De asemenea, vizualizarea soldului şi a tranzacţiilor aferente cardului de debit ataşat contului current se va putea face şi prin aplicaţia de internet banking ca o funcţionalitate în plus a acesteia faţă de cele actuale, respectiv plăţile în lei, cele programate în lei şi schimb valutar.

"Prin implementarea sistemului intern de autorizare on-line a tranzacţiilor efectuate de către clienţi se va eficientiza accesul la resursele financiare ale acestora", au declarat reprezentanţii Băncii Românesti.

Clienţii persoane fizice pot opta pentru următoarele tipuri de carduri de debit: Visa Electron Salarii, Visa Electron Cheltuieli, Visa Classic, Visa Gold, Visa Virtual (destinat exclusiv tranzacţiilor pe Internet), în timp ce persoanele juridice au la dispoziţie cardul Visa Business.

În paralel cu îmbunătăţirea funcţionalităţii cardurilor, Banca Românească a revizuit şi nivelul comisioanelor percepute pentru emiterea şi utilizarea cardurilor de debit.

Astfel, comisionul de emitere a cardurilor de debit, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, cu excepţia cardului VISA Virtual, este zero. În plus, nivelul limitelor tranzacţionale a fost majorat pentru persoanele fizice, valoarea maximă fiind diferită în funcţie de tipul de card.

Banca Românească are un capital social de aproximativ 200 milioane euro şi o reţea naţională formată din 150 de sucursale, fiind prezentă de 16 ani pe piaţa bancară din România.

În octombrie 2003, grupul elen National Bank of Greece a cumpărat pachetul majoritar la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 10,21% din capitalul social al băncii.

National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena în anul 1880. Printre companiile aflate sub controlul National Bank of Greece în România se mai numară ETEBA România, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net