Campioana Canadei la fotbal are portar român

Citeste tot despre: 

Doi români, Andrei Bădescu şi Mircea Ilcu, şi-au făcut deja un nume în fotbalul canadian şi visează să joace în prima ligă nord-americană.

La doar 24 de ani, Andrei Bădescu a avut timp să se lase deja o dată de fotbal.

"Sunt un ghinionist", spune tânărul portar craiovean, amintindu-şi de rupturile musculare şi operaţiile de ligamente care i-au umbrit scurta carieră.

"Am renunţat şi am plecat în Canada, împreună cu soţia mea, Oana. Acolo am început să antrenez copii pe la diferite şcoli", este continuarea poveştii lui Andrei. Una tipic americană, în care eroul principal triumfă la final.

"M-au văzut cei de la Montreal şi m-au întrebat de ce nu mai joc. Am semnat imediat cu ei, deşi eram încă accidentat", continuă Bădescu "The Giant" (n.r.: Gigantul), aşa cum e alintat de canadieni, ţinând cont de statura sa impozantă, 1.98m.

Cum Montreal Impact joacă în a doua ligă nord-americană, portarul român a fost direcţionat pentru rodaj către echipa secundă, Trois-Rivieres Attak, din prima ligă canadiană.

Cu Bădescu între buturi, Attak a câştigat duminica trecută finala campionatului, la penaltyuri de departajare, contra lui Serbian White Eagles.

"Aveau mulţi sârbi în echipă. Măcar noi i-am bătut, dacă România a pierdut cu 0-5!", ne-a mărturisit Andrei după succesul din CSL, primul titlu din cariera sa.

"Cred că nu am retrograda din divizia B la noi", descrie Bădescu valoarea fotbalului din "Ţara frunzei de arţar".

Deşi stabilit în Canada, fostul coleg al lui Dănănae la Craiova n-ar refuza o ofertă avantajoasă din Liga I.

"Faţă de alţii, românii sunt fotbalişti. Dacă patronii ar fi mai serioşi şi ar da banii la timp...", este principala problemă a fotbalului de la noi, în opinia "Gigantului" Andrei.

În primul an la Montreal, Bădescu are un contract de 2.000 de dolari pe lună plus o casă primită gratuit din partea clubului.

CV Andrei Bădescu

2000 Univ. Craiova

2000-2002 Ştiinţa CFR Craiova

2002-2003 Extensiv Craiova

2003-2005 Ştiinţa CFR Craiova

2005 Bellinzona (Elveţia)

2005-2006 Şcoala de fotbal „Gică Popescu"

2006-2007 Şcoala de fotbal „Marcel Băban"

2007 FC Botoşani

2009 Montreal Impact şi Trois-Rivieres Attak

Mircea Ilcu, «un fel de Luţu»

Bădescu nu este singurul român din lotul campioanei Canadei, Attak.

"La 18 ani, Mircea Ilcu are un potenţial enorm. Seamănă mult cu Ionuţ Luţu", ne dezvăluie Andrei.

Ilcu este un nume destul de cunoscut în lumea fotbalului de la noi, tatăl lui Mircea, Mihai, jucând sezoane bune la Politehnica Timişoara.

Cu naţionalitate dublă, atacantul Mircea Ilcu a debutat deja pentru naţionalele de juniori ale Canadei, fiind considerat una dintre marile speranţe fotbalistice într-o ţară în care hocheiul face legea.

Despre Andrei Bădescu...

Portari favoriţi Silviu Lung şi Peter Schmeichel

Echipe favorite Manchester United, Juventus, Universitatea Craiova

Actor preferat Mel Gibson

Muzica preferată House

Andrei şi soţia sa se simt perfect în Canadaloading...
Loading...