Caltaboş de Cartea Recordurilor!

Ultima actualizare:

Holul principal de la parterul Euromall seamănă zilele acestea cu un imens restaurant, atracţia zilei de astăzi a fost un caltaboş de 30 de metri cu care organizatorii vor să intre în Cartea Recordurilor.

Cel mai mare festival gastronomic organizat vreodată în Piteşti a reunit peste 25 de producători care au adus o gamă variată de preparate după reţete tradiţionale româneşti, dar şi cu specific unguresc, austriac şi italienesc.

Astăzi, supriza zilei a fost un imens caltaboş realizat de restaurantele Morevents şi Grandi Gusti, din Târgovişte. Cei 11 bucătari au muncit nu mai puţin de şase ore fără oprire.

Gigantul caltaboş cântăreşte 65 de kg şi măsoară 31,1 metri. Nu ştiu dacă va fi cel mai mare caltaboş din lume, însă cu certitudine este cel mai mare din ţară", spune Cătălin Rădulescu, unul dintre cei 11 bucătari.

Reţeta a fost preluată de la bunici

Prepararea caltaboşului, care probabil va face înconjurul lumii, s-a făcut după o reţetă tradiţională românească cu vechime, susţin producătorii.

„Este un produs 100% românesc, făcut după o reţetă pe care am preluat-o de la bunici. Cel mai greu a fost cu membrana. Am transpirat asiduu la îmbinare, dar a meritat tot efortul. Suntem mândri de ce a ieşit din mâinile noastre", precizează Sorin Stancu, un alt bucătar care a muncit de azi-noapte la prepararea caltaboşului.

Preparatul culinar a fost expus pe terasa de la parterului Euromall astăzi, la ora 12.00. „Caltaboşul va fi filmat, în prezenţa celor care l-au făcut şi al reprezentanţilor mass-media, iar dovezile vor fi trimise la Guiness Book", a declarat Marinela Olei, managerul restaurantului Grandi Gusti, din Târgovişte.

Mâine, organizatorii târgului gastronomic vor oferi o „pomană a porcului", o altă supriză pentru publicul vizitator care va fi marcată prin demonstraţii ale maestrului bucătar Horia Vârlan.

Reţetă tradiţională

La preparearea caltaboşului s-au folosit: 50 de kilograme de carne tocată de porc, 18 kilograme de ceapă mărunt tăiată, sare- 1,3 kilograme, piper -350 de grame, cimbru- 300 de grame, boia -120 de grame, apă -10 litri şi o membrană naturala.

Mai citeşte:

Un tiramisu de o tonă, pentru Cartea RecordurilorA intrat în istorie cu cea mai mare chiftea din lumePateuri-record într-o  piramidă de 3 metri Record mondial la dat jos sutienul VIDEOE tare-n păr! A tras un autobuz de opt tone cu podoaba capilară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net