Călin Platon: «Am fost orbit de soarele care apunea»

Ultima actualizare:

„Regret enorm fapta comisă. Voi răspunde în faţa legii. Am fost orbit de soarele care apunea chiar în acel moment", a declarat spăşit, ieri, fostul prefect Călin Platon (50 de ani), la ieşirea din sediul Poliţiei, după ce a fost audiat timp de mai multe ore.

Acesta a fost implicat, vineri seară, în jurul orei 18.00, într-un accident, în urma căruia Ioana Jakab (32 de ani) şi bebeluşul acesteia, Cosmin, de aproximativ trei luni, au fost grav răniţi. Potrivit martorilor, femeia traversa pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din Cluj-Napoca, trâgând cu spatele căruciorul în care se afla copilul.

Citeşte şi:

Mamă şi bebeluş, loviţi pe trecere de fostul prefect al Clujului

Bebeluşul accidentat de fostul prefect al Clujului este în stare critică

Cluj: Bebeluşul accidentat de fostul prefect a murit

„Maşina venea dinspre oraş. Femeia a traversat cu spatele, trăgând căruciorul după ea, considerând că dacă e pe trecere, i se va da prioritate", a spus unul dintre martorii accidentului, o mămică care îşi plimba copilul în apropierea locului în care a avut loc tragedia.

Potrivit acesteia, impactul dintre maşina condusă de fostul prefect al Clujului şi cele două victime a fost unul nimicitor.

„Am auzit plânsete iniţial. Femeia nu se putea ridica şi striga: «au, copilaşul meu, viaţa mea!». O altă mămică îşi ţinea bebeluşul în braţe când s-a produs tragedia. "Din ce am auzit copilaşul a fost aruncat într-un copac. Eu m-am întors cu spatele, ca să nu-mi traumatizez copilaşul", a mai spus martorul.

Un vecin de-al victimelor a susţinut că copilul a fost aruncat în aer 11 metri, pe iarba de lângă carosabil. Bebeluşul a fost operat sâmbătă, la Spitalul de Neurochirurgie Cluj-Napoca, dar duminică, micuţul a decedat.

Mama a fost operată, ieri, având fractură deschisă la gamba dreaptă şi fracturi multiple la piciorul drept. Poliţiştii l-au reţinut pe Călin Platon, pentru 24 de ore, iar procurorii l-au trimis în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Platon este învinuit pentru ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat şi vătămare corporală şi riscă o pedeapsa cu închisoarea.

Avea permisul suspendat de 3 luni

Călin Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile, din cauza depăşirii vitezei legale, iar dovada înlocuitoare a expirat la 20 august. Acesta a fost prins conducând cu o viteză de peste 120 km/oră, într-o localitate sibiană.

„Avea dovada expirată şi este cercetat şi pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", a declarat Gina Pop, purtătorul de cuvânt la Poliţiei Cluj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net