Vrei să iei bani pe astea? Ia-ţi gândul!

Ultima actualizare:

    Nici un amanet nu a vrut să  primească laptopul nostru  vechi de câţiva ani şi telefonul mobilFoto: Dorin Constanda
Nici un amanet nu a vrut să primească laptopul nostru vechi de câţiva ani şi telefonul mobilFoto: Dorin Constanda

Ai rămas în pană de bani şi vrei să amanetezi ceva până la salariu? Nu ai nici o şansă, dacă nu eşti miliardar! Pentru obiecte de câteva zeci de milioane, este foarte posibil să nu primeşti nici măcar un leu!

Există centre de amanet pentru bijuterii, dar şi pentru electronice şi electrocasnice. Numai la nivel de Capitală funcţionează sute de astfel de oficii, care se bat cu pumnii în piept că oferă cel mai bun preţ pentru televizoare, laptopuri sau telefoane. Asta doar în reclame, căci în realitate aproape că nu ai nici o şansă să amanetezi ceva, dacă valoarea obiectului este mai mică de câteva mii de euro.

Reporterul Click!  a intrat încrezător  în centrul de amanet
Reporterul Click! a intrat încrezător în centrul de amanet

Reporterii Click! au luat la pas centrul Capitalei, încercând să amaneteze două laptopuri, dar şi două telefoane mobile de ultimă generaţie. După câteva ore, ne-am întors cu ele la redacţie, nu pentru că nu ne-ar fi convenit suma primită, ci pentru că nimeni nu s-a arătat dispus să le amaneteze. „HTC Desire 500 este un telefon bun, dar, sincer, nu valorează nimic pentru noi. Chiar dacă nou costă aproape 1.000 de lei, noi nu luăm aşa ceva. Încercaţi în altă parte!”, ne-a spus angajatul unui centru de amanet din apropierea magazinului Unirea din Bucureşti.

Am fost la patru centre de amanet

Pe inelul de 13 grame ar  fi trebuit să primim circa  1.050 de lei
Pe inelul de 13 grame ar fi trebuit să primim circa 1.050 de lei

Nici în alte părţi nu am avut mai mult noroc, ba am primit acelaşi răspuns chiar şi pentru cele două laptopuri: un Toshiba Satellite şi un Panasonic CF-52. Vă imaginaţi că la bijuterii situaţia e alta? Nimic mai fals! Noi am încercat să amanetăm un inel din aur alb, de 13 grame, care ar fi trebuit să valoreze peste 1.000 de lei. Aşa scria pe afişul din geam: 80 lei/gramul de aur de 14 karate. La ghişeu însă, calculele se fac altfel! „Mai mult de 580 de lei nu vă putem oferi. Este aur alb şi nu poate fi socotit la 14 karate. Dacă vă convine bine, dacă nu, nu!”, ne-a lămurit angajata centrului Tezaur din zona Unirii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net