"Vocea de la metrou", 7 ani de scandal cu Metrorex

metrou.jpg

Metrou
Călătorii pot auzi vocea actriţei şi în noile trenuri de metrou, puse în circulaţie în luna iulie pe M2
Foto: Roberto Sălceanu

În 2007 a dat în judecată Metrorex fiindcă vocea i-a fost folosită fără acordul ei în trenurile de metrou. La mai bine de şapte ani de la deschiderea procesului, reprezentanţii companiei continuă să se folosească de actriţa Isabela Neamţu pentru informarea călătorilor.

„Atenţie se închid uşile!”, este unul din anunţurile pe care mai bine de o jumătate de milion de bucureşteni îl aud în fiecare zi când circulă cu metroul. Vocea Isabelei Neamţu a ajuns subiect de scandal după ce actriţa a reclamat Metrorex în instanţă că i-a folosit timbrul vocal fără acordul ei. În 2011 a câştigat procesul şi despăgubiri de 4.000 de lei, însă soluţia instanţei a fost contestată de ambele părţi.

A vrut despăgubiri de 170.000 €, a primit 4.000 lei

Isabela NeamţuZoom
Isabela Neamţu are 36 de ani şi e actriţă de teatru şi film
Foto: Isabela Neamţu Facebook

Procesul a ajuns până la Înalta ­Curte de Casaţie, care în luna iulie a acestui an a admis recursul actriţei şi a trimis dosarul spre rejudecare Curţii de Apel. În ciuda procesului aflat încă pe rol, reprezentanţii Metrorex continuă să folosească vocea actriţei şi în noile trenuri spaniole CAF. „Pentru sistemul de informare a pasagerilor instalat în trenurile de tip BM3 – CAF, specialiştii Metrorex au căutat să folosească aceleaşi secvenţe audio-vizuale aşa cum sunt şi la celelalte trenuri de construcţie nouă, respectiv Bombardier. Vocea utilizată în anunţurile audio din trenurile CAF este aceeaşi cu cea din trenurile Bombardier. Această voce însă, nu are identitate, fiind o voce industrială”, ne-au răspuns responsabilii Metrorex, care susţin că Isabela Neamţu nu a chemat în judecată pe cine trebuia. Conform acestora, SC Metroul SA, proiectantul general şi consultant pentru modernizarea reţelei de metrou, este societatea care a comandat acest clip audio. Până la închiderea ediţiei, Isabela Neamţu nu a putut fi contactată pentru a-şi spune punctul de vedere.

Click! spune

Isabela Neamţu a fost angajată a Teatrului Tineretului Piatra Neamţ, însă acum organizează şi produce piese de teatru pe cont propriu. De-a lungul timpului a jucat în zeci de piese, dar şi în filme cunoscute: “Cold Mountain” (cu Nicole Kidman), “Diaz”, “Francesca”, “Clockmaker”, “Om bogat, om sărac” (serial MediaPro). A fost vocea Barbie în România şi vocea oficială a Romtelecom-IVR.

 

loading...
Loading...

Citește și