VIDEO Se dă start la bălăceală. Pe 3 iulie se deschid ștrandurile în București

balaceala-la-strand.jpg

Bucureștenii vor avea unde să se bălăcească. De mâine, se deschid ștrandurile
Bucureștenii vor avea unde să se bălăcească. De mâine, se deschid ștrandurile

Din 15 iunie, românii au liber la bălăceală. Iar pe o astfel de vreme caniculară unde te poți simți relaxat dacă nu în apă. Și unde mai pui că mâine, 3 iulie, se deschid și ștrandurile în București.

Vom avea un weekend canicular. Se anunță 34-35 de grade Celsius la umbră, astfel că o bălăceală este numai bună. Ștrandurile din București își deschid porțile și vă puteți răcori la piscină. Și toboganele de apă sunt funcționale. Magic Place-fostul Ciurel- și Drumul Taberei vă așteaptă încă de la ora 9.00.

strand-drumul-taberei.jpg

Cine nu vrea să stea pe șezlong poate opta pentru confortul unui baldachin
Cine nu vrea să stea pe șezlong poate opta pentru confortul unui baldachin

”Totul este pregătit, șezlongurile aranjate conform normelor de distanțare, avem baldachine. Vă așteptăm!”, au transmis reprezentanții celor două locații estivale.

Intrarea costă 40 de lei, de luni până vineri pentru adulți, în timp ce elevii, studenții, pensionarii și persoanele cu handicap plătesc 35 de lei. În weekend și de sărbători sunt alte tarife: 60 de lei pentru adulți și 45 de lei pentru restul categoriilor.

Și Divertiland s-a deschis încă din 18 iunie. Sâmbăta trecută au foost 500 de persoane, iar duminică 1.400. Aici, tarifele au crescut cu 15-20 de lei. Copiii până în 3 ani intră gratuit, între 4-17 ani plătesc 40 de lei în timpul săptămânii și 55 de lei în weekend, iar adulții 65, respectiv 85 de lei.

Capacitatea complexului acvatic este cu mult redusă față de anii anteriori: de la 7.000 de locuri la puțin peste 1.000. Pe 4 și 5 iulie este valabilă oferta Duo Vacanța, plătești un bilet și intră doi: un copil de până în 16 ani intră gratis dacă vine cu unul dintre părinți.

Programul la Divertiland este între ora 10.00 și 20.00.

Reguli la ștrand și la pisicină

Și sunt reguli stricte redeschiderea ștrandurilor și piscinelor, stabilite începând cu 15 iunie când s- dat drumul la baălăceală.

  • În apă, fiecărui înotător trebuie să-i revină o suprafață exclusivă de cel puțin 12 mp, iar accesul la tobogan, unde este cazul, se va face cu respectarea distanței de cel puțin 2 metri între persoane și evitarea supraaglomerării;

sezlonguri-asezate-la-standul-drumul-taberei.jpg

La ștrandul Drumul Taberei au fost așezate șezlongurile potrivit măsurilor de distanțare
La ștrandul Drumul Taberei au fost așezate șezlongurile potrivit măsurilor de distanțare
  • Șezlongurile vor fi așezate astfel încât să permită între ele o distanță de 2 metri în oricare direcție pentru persoane care nu fac parte din aceeași familie;
  • Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin;Dacă este necesar, se utilizează toaleta în aceste scopuri înainte de a intra în bazin;
  • Este obligatorie purtarea măștii (medicale/nonmedicale) în spațiile comune, care pentru o protecție eficientă trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. Înotătorii vor trebui să păstreze masca doar până la intrarea în bazin;
  • Curățarea și dezinfecția zonei trebuie făcută cât mai des posibil, cel puțin în fiecare oră;
  • Servirea clienților se va face de către personalul angajat al unității, fără deplasarea clienților în punctele de servire;
  • Se evită, pe cât posibil, servirea de produse și băuturi neambalate, gustările și băuturile servite vor fi preambalate individual.

Loading...