VIDEO Protest pentru eliminarea pensiilor speciale în Piața Victoriei. Participanții au afișat bannere uriașe

Ultima actualizare:

    100 de oameni participă vineri seară la protestul din Piața Victoriei Sursă foto: Captură video
100 de oameni participă vineri seară la protestul din Piața Victoriei Sursă foto: Captură video

Un protest pentru tăierea pensiilor speciale se desfășoară, vineri seara, în Piața Victoriei. La protest participă peste 100 de oameni, conform reglementărilor impuse de autorități în contextul pandemiei.

Protestul este inițiat de organizațiile civice Declic și Corupția ucide, iar la acesta participă 100 de persoane, conform reglementărilor în vigoare. Acestea au afișat trei bannere uriașe, de 30 de metri lungime și 2 metri lățime fiecare, pe care scrie: „Tăiați pensiile speciale”.

"Mesajul este clar către Guvernul Cîțu: Tăiați pensiile speciale, așa cum ați promis prin programul de guvernare, și faceți acest lucru degrabă (...) Vrem măsuri clare de tăiere sau impozitare a pensiilor speciale", spun reprezentanții Declic, unul dintre organizatorii protestului.

Comunitatea Declic cere Guvernului să finalizeze proiectul de lege privind eliminarea pensiilor pentru care nu au fost plătite contribuţii, în limitele cerute de Curtea Constituţională.

„În acest moment, Guvernul Cîţu nu îşi respectă propriul program de guvernare, amânând la infinit tăierea pensiilor speciale. Cât timp unii speciali încasează lunar 75.000 de lei, 4,9 milioane de pensionari trăiesc cu 1.500 de lei, iar cea mai mică pensie din România este de 750 de lei. Nu putem să nu remarcăm ipocrizia Guvernului, care nu taie pensiile de lux, dar ne anunţă că nu sunt bani pentru majorarea alocaţiilor sau a pensiilor pentru cei care au contribuit zeci de ani la sistemul public de pensii”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei, citată de Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net